Taekwondo Oude Luttikhuis actief tijdens German Open

Op 7 en 8 april vonden in Hamburg, Duitsland, de Taekwondo German Open 2018 plaats, welke als een G1 toernooi gekwalificeerd is. Aan dit toernooi namen ook mensen van Taekwondo Oude Luttikhuis deel met de volgende resultaten:

De eerste partij van Niek Klein Nagelvoort was tegen Duitsland. Ondanks goed sparren van Niek werd deze wedstrijd helaas verloren met 28 – 16. Een ervaring rijker was dit het einde voor Niek op de German Open. Ted Brilhuis moest zijn eerste partij tegen Rusland. Dit was een erg zware loting want dit bleek de latere winnaar van dit toernooi te zijn. Helaas werd er verloren met 28 – 3.

Jesse de Vries had weer een goed toernooi en trof in haar eerste partij Duitsland. Deze wist ze te winnen met 6 – 0, waarna ze aan moest treden tegen Zweden. Dit was een mooie partij waar veel in gescoord werd. Met 34 – 15 wist ze de winst naar zich toe te trekken. In de finale trof ze een landgenoot, Amy Mink van Top Taekwondo Eemland. Door een knieblessure, opgelopen in de vorige partij, kon Jesse niet voluitgaan in de finale. Helaas werd deze wedstrijd met 17 – 8 verloren, maar toch een zeer verdiende tweede plaats voor Jesse.

Lydia Louter trad aan tegen Groot-Brittannië. Helaas was deze tegenstandster een maatje te groot en werd deze partij met 21 -4 verloren. Stan Klein Nagelvoort trof in zijn eerste partij Frankrijk. De vechters waren erg gewaagd aan elkaar, maar toch wist Stan deze partij met een minimaal verschil te winnen,15 – 14. Daarna was Duitsland zijn tegenstander, die de eerste ronde was vrijgeloot. Ondanks dat voordeel wist Stan zijn tegenstander goed te controleren en uit te lopen. Na het eindsignaal stond het 21 – 9 in het voordeel van Stan. De volgende ronde, de halve finale, trof Stan Servië. Deze ervaren jongen wist nu Stan te controleren. Deze latere winnaar van dit toernooi wist deze partij met 22 – 2 van Stan te winnen. Toch een zeer mooie bronzen plak voor Stan.

Canada was de eerste tegenstander van Matthijs Boon. Ook deze partij ging erg gelijk op, maar helaas wist de Canadees met 23 – 20 te winnen, omdat Matthijs in de laatste ronde meerdere strafpunten kreeg. Ondanks een goed partij, betekende dit het einde van dit toernooi voor Matthijs.