Sportlust Vroomshoop speelt zich in de problemen tegen hekkensluiter

Sportlust Vroomshoop heeft het de laatste fase van de competitie erg moeilijk. De geelblauwen moesten zondag winnen van hekkensluiter SV De Lutte om uitzicht te houden op directe handhaving en de tegenstander het laatste sprankje hoop te ontnemen. De Vroomshopers moesten het deze wedstrijd doen zonder de geblesseerde doelman Tom Uitzetter, de zieke Stefhan de Vries en de geschorste Allard Hankamp. Frank Dubbink van het 2e elftal stond zodoende onder de lat.

De wedstrijd begon een beetje slordig, beide ploegen wisten nog niet echt de bal in de ploeg te houden. In de eerste 10 minuten konden beide ploegen nog geen kansen creëren. Hier en daar waren er een paar mogelijkheden via standaardsituaties, maar het werd niet gevaarlijk. Naarmate de wedstrijd vorderde werd Sportlust iets slordiger in het balbezit, waardoor de Lutte na ongeveer 20 minuten beter in het spel kwam. Tot het eerste half uur is er bijna niets gebeurd, maar totdat het eerste schot van de Lutte ruim naast de goal gaat. Na ongeveer 40 min spelen kreeg de Lutte een grote kopkans via een corner, maar Frank Dubbink voorkwam de 0-1 met een hele goede redding. Beide teams zochten met 0-0 de thee op.

Gerard Kocks gaf in de rust aan dat Sportlust de tweede helft scherper moest zijn dan de eerste helft. De bezoekers wonnen namelijk veel meer tweede ballen dan Sportlust. In het begin van het tweede bedrijf was Sportlust ook de bovenliggende partij. De eerste grote kans was ook voor de thuisploeg. Dinand Hankamp (foto) kopte naast na een goede voorzet van Toon van Dam. Een paar minuten later raakte Thomas Spoor geblesseerd, hij kon in eerste instantie verder maar werd toch gewisseld voor Twan Smelt in de 60e minuut.

Andere jeugdspeler Maarten te Walvaart werd centrale verdediger en Twan rechtsback. Toch verloor Sportlust langzaam maar zeker het overwicht dat aan het begin van de tweede helft was opgebouwd. Sportlust vergat meer en meer te voetballen en De Lutte werd steeds gevaarlijker. Na 75 minuten voetballen kwam de tegenstander op 0-1 uit een counter. Niet veel later werd ook de 0-2 gemaakt. Een diepe bal viel achter de verdediging, nadat Frank en de spits beiden vol tegen de bal aan trapten, de spits kreeg de bal mee en kon deze in het lege doel kon schuiven.

Trainer Gerard Kocks besloot 1 op 1 te gaan spelen achterin om voorin met 2 diepe spitsen nog wat te kunnen forceren. Het lukte Sportlust echter niet om op deze manier kansen te creëren. De Lutte bleef knokken en gaf geen kansen weg. Sportlust werd niet meer gevaarlijk en leed daardoor een gevoelige nederlaag tegen de hekkensluiter.

Sportlust moest deze wedstrijd winnen om uitzicht te houden op directe handhaving, maar dat wordt nu een lastig verhaal. Na een vrij weekend volgen nog 4 wedstrijden in de maand mei. Tot die tijd is het te hopen dat er spelers terug komen van blessures, zodat de Vroomshopers met een volwaardige selectie kunnen zorgen dat er wél voldoende punten komen voor lijfsbehoud. Te beginnen met een thuiswedstrijd tegen Sportclub Overdinkel op zondag 6 mei.