Vasse verliest met duidelijke cijfers van kampioen Sportlust Glanerbrug

Vasse heeft zondagmiddag niet kunnen voorkomen dat Sportlust Glanerbrug op het eigen veld kampioen is geworden. Het werd 6-2 voor de thuisspelende ploeg. In de beginfase van de wedstrijd leek het er niet op dat Vasse met een grote nederlaag weer huiswaarts zou keren. In de 1e 20 minuten kreeg Vasse tot tweemaal toe dé mogelijkheid om de score te openen. Daan Haarhuis raakte na een goede steekpass de lat en een aantal minuten later bleek de inzet van Tom Wiefferink net te zacht om de keeper te verschalken.
In de daaropvolgende 10 seconden werd aan de andere kant wel gescoord. Uit een snelle counter werd de spits van Glanerbrug knap vrijgespeeld en kon de bal eenvoudig binnen tikken. Nog steeds leek er niets aan de hand voor de blauwwitten, maar Sportlust bleek deze middag scherper, effectiever en daadkrachtiger in de afwerking. In de 35e minuut werd een kopbal in eerste instantie goed gepareerd door 2e doelman Bryan Kop, maar in de rebound wist Sportlust toch de 2-0 tegen de touwen te werken.
In de tweede helft kwam Sportlust al snel op een 3-0 voorsprong en was het geloof weg bij Vasse. Sportlust liet zien de terechte kampioen van de 4e klasse A te zijn en liep gemakkelijk weg naar 6-0. In de laatste 10 minuten wist Daan Haarhuis de eer nog een klein beetje te redden voor Vasse, door twee doelpunten te maken. Uiteindelijk won Sportlust verdiend met 6-2 en konden zij onder prachtige omstandigheden het kampioensfeest vieren. Namens iedereen van SV Vasse, van harte gefeliciteerd met het terechte kampioenschap.
Het drukke wedstrijdprogramma wordt komende Hemelvaartsdag, donderdag 10 mei, voortgezet met een uitwedstrijd tegen Hengelo 1 op sportpark De Waarbeek. Vervolgens gaat de ploeg van Mark Bolink aanstaande zondag op bezoek bij RSC in Rossum. In de onlangs gespeelde thuiswedstrijd werd er een verdiende 0-1 nederlaag geleden. De gastheren lijken zich inmiddels uit de degradatiezone te hebben gespeeld, en maken daardoor mogelijk ook nog kans op een ereplaats in de 2e periode.