De Zweef laat tegen NEC twee punten liggen

Het gelijkspel tegen NEC was gezien het verloop van de wedstrijd niet terecht. De Zweef had zonder meer alle punten in eigen huis moeten en kunnen houden. Jammer genoeg was dat niet zo en dat had te maken met het niet benutten van mooie kansen en het missen van een strafschop. Beide teams gingen vol voor de winst. In de eerste helft moest De Zweef in NEC de helft van de tijd de meerdere erkennen, maar na rust was het blauwwit wat de klok sloeg.

Het begin van de wedstrijd was voor De Zweef. Deze periode werd afgesloten met een hoge bal die voor het NEC-doel bleef hangen en uiteindelijk voor de voeten van Sven Dikkers belandde, die hard schoot, maar tegen de keeper aan. Daarna nam NEC het heft in handen en moest de Zweef-verdediging vol aan de bak.

De Zweef leed veel en vaak onnodig balverlies en maakte het zich daar erg moeilijk mee. NEC speelde snel en vaardig. Veel verder echter dan de 16 meter kwam de ploeg niet. Tien minuten voor rust draaide de wedstrijdwind een beetje en kon De Zweef aan aanvallen denken. Dat leidde tot een goede aanval over links waarbij Sven Dikkers niet kon kiezen tussen zelf schieten of afleggen op de volledig vrij staande Tom Heuver. De dwarrelbal ging voorlangs.

Na rust was er plek voor Dennis van der Lely, die in plaats kwam van Ruben Hendriks. Kort na de hervatting had De Zweef de wedstrijd moete n open breken. In de 52e minuut kreeg Sven Dikkers ene prachtkans. Even later nog een na goed werk van Dennis van der Lely. Nu schoot hij tegen de keeper aan.

Even later ging Dennis van der Lely op avontuur, waarbij NEC een aantal overtredingen nodig meende te hebben om hem af te stoppen. De scheidsrechter floot niet, maar gaf telkens voordeel. Daardoor kon Dennis al vallend de bal bij Jesper Krukkert krijgen die daarna in het strafschopgebied onderuit werd gehaald. Penalty. Sven Dikkers ging zoals gebruikelijk achter de bal staan en schoot buiten bereik van de keeper de bal op de paal. Weg kans op 1-0.

De Zweef ging niet bij de pakken neerzitten en schroefde het gaspedaal nog iets verder open. Uit een corner van Sharma Ekuchu knalde Tom Heuver net naast. Een mooi schot van Jesper Krukkert na een gave aanval verdween in het zijnet. Boris Vermeulen knalde net voorlangs. Sven Dikkers schoot twee maal mooi op doel, maar bemerkte dat de keeper van NEC in vorm was.

Net zoals Dennie Hoogenkamp trouwens, want die moest ook een paar keer vol aan de bak. Beide ploegen gingen in het slot van de wedstrijd voor de winst. Daardoor bleef het spannend. Joey Knobben kwam voor Jesper Krukkert, maar dat leverde niet de welverdiende overwinning op. Twee punten verloren, maar weer een stapje op weg naar klassenbehoud.