Mariënberg wint verdiend van Juliana’32

Zoals elk seniorenelftal dit seizoen bij de Westerparkbewoners moest ook het vlaggenschip er afgelopen zaterdag aan geloven. Het organiseren van een leuk feestje om zo de omzet van de kantine wat op te krikken en ondermeer de penningmeester een leuke avond te bezorgen. Echter eiste trainer Niels van ’t Hoog na het debacle tegen SVVN wel eerst een overwinning voordat het Ierse feestgedruis los kon barsten.

Die boodschap leek over te komen. Vooral in het eerste bedrijf was Mariënberg heer en meester op het eigen vertrouwde Westerpark. De eerste kans was notabene nog voor de gasten uit Hengelo maar hierna trok de thuisploeg volkomen de regie naar zich toe. Het resulteerde na tien minuten in een fijne 2-0 voorsprong die binnen drie minuten bij elkaar werd gebald.

Eerst bediende André Plaggenmarsch fraai Rolf Hofsink die de mooie assist op waarde wist te schatten en de doelman van Juliana’32 eenvoudig verschalkte, 1-0. De Hengeloërs waren amper van de schrik bekomen of doelpunt nummer twee lag ook al tegen de touwen. Nu was het een klutsbal van Tom de Lange die Plaggenmarsch half liggend in staat stelde om voor de tweede keer deze middag de keeper van onze gasten te passeren. Na 13 minuten voetbal gewoon een 2-0 voorsprong op het scorebord. Ondanks de vele kansen bleef het tot aan de rust 2-0.

Nu kreeg Juliana’32 een kwartier na rust zomaar de aansluitingstreffer in de schoot geworpen. Het werd zowaar weer een wedstrijd. Juliana’32 begreep ineens dat er toch wat te halen viel en zette de jacht op de kooi van Thijs Altena een zevende leven in. Maar gelukkig greep Thijs twee keer goed in, en redde de deklat tweemaal de thuisploeg voor verder onheil.

De ploegen, beide verzwakte door een waslijst aan afwezigen, wikten en wogen haar kansen af. Dat deed Mariënberg met de nodige kilo’s en zo kantelde de weegschaal terecht in het voordeel van de roodzwarten en kwam de strijd weer in balans. Plaggenmarsch liet andermaal de rechtsback van Juliana’32 zijn hakken maatje 46 zien. Hij was met bal sneller dan de verdediger zonder bal. Hij schoot strak de 3-1 langs de kansloze doelman. Dat was, ruim een kwartier voor het einde van het duel, reeds de beslissing.