NEO sleept laat gelijkspel uit het vuur bij de Tukkers

Wedstrijden tussen NEO en de Tukkers eindigen meestal in een gelijkspel en dat was dit keer niet anders. Net als vorig jaar moest NEO in Albergen een achterstand goed maken om tot een punt te komen. Agelopen jaar was het gat twee goals, nu “slechts” eentje. Op basis van de tweede helft had NEO eigenlijk geen recht op dat punt, maar de mannen van van Holland hadden bij de rust eigenlijk al op voorsprong moeten staan.

Onder omstandigheden om te huilen begonnen beide “zwart-witte” teams aan het openingsduel met dien verstande dat NEO was getooid in het prachtige rood-groene tenue waarin bijna 100 jaar geleden werd begonnen met voetbal. Na een rommelige beginfase met erg veel balverlies en een vervelende blessure van Wout Borgerink van de Tukkers kwam het duel pas na zo’n 20 minuten op toeren.

In die fase was NEO de meest gevaarlijke ploeg en kreeg drie mooie kansen, waarvan de eerste echt een goal op had moeten leveren. Een voorzet van links kon door Pascal van Berkum worden ingeschoten, maar een Albergse verdediger kon de bal op de doellijn keren. Via de opkomende Mauro Lohuis was NEO steeds gevaarlijk en een hernieuwde voorzet van zijn voet kon ternauwernood worden weggerekt voor de inlopende van Berkum. De laatste kans was voor Max Brunninkhuis. De frêle middenvelder kreeg een weggewerkte bal pardoes in de voeten gespeeld op de rand van het strafschopgebied. Max besloot tot een geplaatst schot, maar dat bleek een simpele prooi voor de Tukkers-goalie.

De Tukkers had twee mogelijkheden om te scoren. Eerst leek een vrije trap van Sjoerd Visschedijk binnen te vallen bij de tweede paal, maar Max Brunninkhuis kopte de bal uit de hoek (zie foto), een cruciale redding en vlak voor rust kreeg de Tukkers een penalty wegens vasthouden. Joep Egberink zag zijn inzet echter prima gestopt door Bob Peterman. Ruststand derhalve 0-0.

Binnen een minuut na de onderbreking liep NEO achter de feiten aan. NEO rekende ten onrechte op buitenspel met als gevolg dat Ruben Hulshof met een uiterst fraaie lob van zo’n meter of 30 Bob Peterman kansloos liet. Wie erop rekende dat NEO daarmee de thuisclub de duimschroeven aan ging draaien kwam van een natte kermis thuis. De Tukkers bleef de bovenliggende partij, won vrijwel alle tweede ballen, maar creëerde daarentegen ook geen echte kansen, hoewel bij sommige scrimmages de bal gelukkig steeds goed voor NEO viel.

NEO speelde erg slordig en de Albergse defensie hoefde zich lang geen zorgen te maken. Pas toen Stijn Baars en Twan Weghorst in de ploeg waren gekomen werd het spel iets opportunistischer en werd de Tukkers wat teruggedrongen. Toch moest er een strafschop aan te pas komen voor het gelijke spel. Rick ten Tusscher zette op zijn bekende manier goed door aan de linkerkant, zette voor waarna de bal op de uitgestoken arm van de glijdende Wout Borgerink belandde. Stijn Baars schoot de daarop gegeven strafschop feilloos in: 1-1.