Onnodig verlies De Zweef tegen TVC’28

De Zweef heeft onnodig verloren van TVC’28. De blauwwitten kwamen voetballend niet tekort, hoewel TVC fel op de bal speelde, maar miste elke scherpe bij het afmaken. Daardoor kwam de doelman van de tegenstander nooit echt in de problemen. TVC creëerde niet veel kansen, loerde op de counter en profiteerde van het lengte-voordeel van een groot aantal spelers, waardoor Tom Koelman koppend de 0-1 koppend doelman Michel Dikkers verschalkte. Jammer voor de eerste wedstrijd op het nieuwe kunstgras.

De Zweef had de wedstrijd al heel vroeg een goede wending kunnen geven, maar de grote kans in de eerste minuut voor Marco ten Dam werd niet benut. TVC was fel in de duels en uit een van deze situaties kreeg de ploeg een corner, die uiteindelijk resulteerde in een hoge voorzet, waarbij de Zweef-verdediging inclusief doelman Dikkers het nakijken had: 0-1.

De scheidsrechter hiel blijkbaar van “mannelijk voetbal”, want hij liet veel passeren. Dat leidde bij captain Sven Dikkers tot gemopper, wat hem geel opleverde. Tot aan de rust ging de strijd redelijk gelijk op. Een minuut voor de thee had Tom Heuver de gelijkmaker op z´n hoofd, maar hij kopte naast.

Na rust probeerde De Zweef de 1-1 te forceren. Meer dan tot veel balverlies en gerommel leidde dat niet. Jesper Middelkamp kreeg in de tweede helft verschillende mogelijkheden om te scoren, maar hij had geen geluk met z´n schoten. Tom Heuver en Marco ten Dam maakten plaats voor Antony Wennemers en Daniel Jannink.

Dat gaf wat meer druk in de aanval. Dik tien minuten voor tijd juichte De Zweef, maar zag tot het grote verdriet dat de scheids de goal terecht afkeurde wegens aanvallen van de keeper door Daniel Jannink. Jesper Middelkamp kreeg daarna nogmaals een kans de gelijkmaker te scoren.

Omdat De Zweef druk zette, ontstond er achterin ruimte, waardoor TVC een paar keer gevaarlijk door kon komen, maar gelukkig lag het been van Michel Dikkers telkens goed voor de bal. Het inbrengen vijf minuten voor tijd van Evander Wippert voor Thomas Vermeulen, haalde niet veel meer uit.