DOS’37 deelt de punten in Scherpenzeel

Onder een heerlijk najaarszonnetje konden de toeschouwers in Scherpenzeel genieten van een leuke, aantrekkelijke pot voetbal die uiteindelijk eindigde, in een voor de beide partijen aanvaardbare 1-1 eindstand. De nieuwkomer in deze 1e klasse D bleek te beschikken over een aantal zeer technisch vaardige spelers, die af en toe mooie technische hoogstandjes uit hun hoge hoed toverden, waar de goed staande DOS-defensie de handen vol aan had.

De eerste kans van de wedstrijd is voor een aanvallend van start gegaan Scherpenzeel, wat in de 2e minuut leidt tot een eerste schot voorlangs het DOS-doel. In de 8e minuut geeft Dennis Boshoeve zijn visitekaartje af door hard door te gaan op één van de technisch vaardige spelers van Scherpenzeel, hetgeen hem een gele kaart oplevert. Na een klein kwartiertje ligt het spel even stil, Patrick Nitert komt in botsing met de fysiek sterke spits van Scherpenzeel, terwijl ze beiden voor de bal gaan. Beide spelers kunnen gelukkig de wedstrijd vervolgen. Er volgt een fase waarin het spel op en neer golft, hetgeen aan beide zijden wat kleine kansen oplevert. Zo heeft DOS rond de 30e minuut een aantal mooie aanvallen, die helaas vanwege buitenspel worden afgefloten. In de 35e minuut valt dan toch de 1-0 voor Scherpenzeel. Na wederom een mooie technische aanval, wordt er binnen geschoten vanaf de rand 16. Dit is tevens de ruststand.

In het eerste kwartier na rust is Scherpenzeel de wat sterkere partij en moet Patrick Nitert een aantal keren ingrijpen. Na de 60e minuut kruipt DOS weer wat meer uit zijn schulp en zijn er ook de eerste kansjes voor DOS. De ploeg komt beter in zijn spel en de aanvallen worden gevaarlijker. In de 75e minuut is er weer een vlijmscherpe aanval over de rechterflank via Maarten Smit en geeft hij een perfecte voorzet, die door Marc Meier met een schitterende omhaal, à la Klaus Fischer, in het doel geschoten wordt.

DOS heeft in het laatste kwartier het betere van het spel en ook de beste mogelijkheden. Jaap Mulderij loopt in de 77e minuut nog tegen een (terechte) gele kaart op, echter het acteerwerk van de tegenstander verdient geen schoonheidsprijs. In de 87e minuut is er nog een dubbele wissel aan de zijde van DOS, de moegestreden Meier en Mulderij verlaten het veld voor Glenn Jansen en Marnick Fokke. Dit betekent het officiële debuut van Marnick Fokke in DOS 1. In de blessuretijd komt Scherpenzeel nog heel goed weg. Via een fraaie aanval over rechts, geeft Glenn Jansen de bal heel mooi voor op Stef van der Velden, helaas belandt de kopbal van Stef, van dichtbij op de paal en zo eindigt de wedstrijd in, een over de gehele wedstrijd genomen beschouwing, terecht gelijk spel.