Simpele 3-1 overwinning heren WVC Volley

Afgelopen vrijdag stond de vierde wedstrijd van het seizoen op het programma. WVC speelde thuis tegen Skopein Wivoc H1. WVC kent met 9 uit 3 een prima seizoenstart, Wivoc met 2 uit 2 iets minder. Voordat de wedstrijd begon werd er nog stilgestaan bij de Week van de Scheidsrechter, een initiatief van de Nevobo om alle (vrijwillige) scheidsrechters eens in het zonnetje te zetten (foto).

WVC startte met Peter Oosterhuis, Daniël Brouwer, Arnold Hilberink, Wiljen Veldhuis, Ruben de Koeijer en Rik Buijse. Het spel was vanaf begin goed: er werd met durf gepassd waardoor de spelverdeling de aanvallers goed kon bereiken en setwinst eigenlijk makkelijk werd bereikt: 25-20. Een goed begin, maar het spel was wel bijna klinisch te noemen, er was niet super veel beleving.

WVC startte de 2de set in dezelfde opstelling, maar raakte het initiatief kwijt. Doordat de servicedruk minder werd, kon Wivoc meer in het spel komen en ook een voorsprong nemen: 12-17. Na ingrijpen van coach Arjan Heuver (Hans Gelten voor Ruben de Koeijer) werd de rug geregd. Aanvallend en blokkerend werd agressiever gespeeld en vooral het tempo ging omhoog. Ook de 2de set werd nog gewonnen: 25-23
De 3de set werd er weer met de basis gestart, alleen Jarek voor Arnold op mid. Deze set werd met overtuiging gespeeld. De pass van Wivoc werd ontregeld en enkele killblocks later (Ruben de Koeijer (2x) en Jarek) stond het 8-0. Dit speelt de hele set in het voordeel, gevolgd door een simpele overwinning: 25-14

3-0 voorsprong, overwinning op zak, nu de 4de set. Misschien wel de lastigste set om nu te spelen en dat bleek: servicedruk viel weg, waardoor Wivoc zich herstelde van de 3de set. In een gelijk opgaande set maakte Wivoc aan het einde het verschil: 21-25

Wederom 3-1 winst is een prima resultaat en na vier wedstrijden mag Weghorst Makelaardij WVC Volley H1 zich minimaal 1 dag koploper in de 3de divisie A noemen. Voor de competitie speelt WVC 19 oktober wederom thuis tegen Springendal Set’up 65 H2.

Foto’s: Arnold Hilberink.