VC Fleringen boekt fraai gelijkspel tegen FC Berghuizen

Zondag speelde VC Fleringen thuis op ’t Reuvekamp tegen FC Berghuizen. Op voorhand een mooi affiche. Vooral omdat FC Berghuizen vorig seizoen nog in de 4e klasse te bewonderen was. Fleringen zag afgelopen week op de training aanvoerder Martijn Poppink uitvallen. Ook Tim Stopel voegde zich bij de ziekenboeg, waar ook Lars Schoemaker, Jasper Slaghekke en Peter Oude Lenferink zich in bevinden. Hierdoor werden Jasper Schepers en Peter Beukerink doorgeschoven naar de basisopstelling vanuit het 2e elftal.

Fleringen speelde gedisciplineerd en gaf hierdoor nauwelijks kansen weg. Vooral via het middenveld kwam Fleringen er een aantal keer gevaarlijk uit. Via Peter Beukerink en Steven Schepers wist Fleringen regelmatig de vrije man te vinden. Dit resulteerde in een licht overwicht op de helft van Berghuizen. Desondanks wisten beide ploegen weinig kansen te creëren. Fleringen speelde met veel passie won veel duels om de 2e bal. Hierdoor ontspon zich een mooi schouwspel voor het publiek. Na een half uur spelen werd Jeffrey Heithuis na een terugspeelbal niet goed gecoacht door zijn teamgenoten. Hierdoor kon Dennis Olde Hendrikman de bal ontfutselen en aan een vrije doortocht richting Maarten Oosterik beginnen. Hij omspeelde de doelman en schoot de bal in een leeg doel: 0-1. Fleringen liet de kop niet hangen en probeerde de rug te rechten. Tot twee keer toen denderde Tieme Koopman de complete rechterflank over. Helaas was er beide keren net geen Fleringen speler in de buurt om de bal het laatste zetje te geven. Er werd gerust met een 0-1 stand in het voordeel van Berghuizen.

De tweede helft ging Fleringen verder waar het mee begonnen was. Berghuizen werd vastgezet op eigen helft en vooral de verdedigers van de Oldenzalers wisten af en toe niet waar ze het zoeken moesten. Typerend was dat tot twee keer toe een bal met geen Fleringer in de buurt hard over de zijlijn geschoten werd. Vlak na rust was Fleringen direct zeer dicht bij de gelijkmaker. Na een fraaie aanval kwam aanvaller Sjoerd Booijink aan de linkerkant van het veld in balbezit. Met een puntgave voorzet bereikte hij Jasper Schepers, die met een zinderende volley de vuisten van doelman Ruud Koops op zijn weg vond. Dit was het startsein van een behoorlijke Fleringse aanvalsgolf. Na een uur spelen kreeg Fleringen dan eindelijk loon naar werken. Tieme Koopman werd na een rush over de rechterkant gevloerd binnen het strafschopgebied. De scheidsrechter kon niks anders dan een strafschop toekennen aan Fleringen. Bij afwezigheid van Martijn Poppink heeft Fleringen hiervoor gelukkig nog Sjoerd Booijink in de gelederen. De stoïcijnse Fleringse aanvaller schoot de bal onberispelijk in de hoek: 1-1.

De vreugde was groot bij Fleringen en direct werd de aanval gezocht om de 2-1 op het scorebord te zetten. Fleringen was dichtbij toen een door Jasper Schepers doorgekopte vrije trap via de wreef van Steven Schepers in het doel belandde. Helaas werd deze treffer afgekeurd wegens buitenspel. Aan de andere kant wist Berghuizen het net vervolgens wel te vinden. Met een harde knal zette Mustafa Karaduman de 1-2 op het scorebord. Fleringen liet zich niet zomaar uit het veld slaan en ging hartstochtelijk op zoek naar de gelijkmaker. Met de dominerende Robert Beukerink voorop in de strijd werd veelvuldig de aanval gezocht.

Fleringen bracht Jitse Nijland en Luc Huisman in de ploeg om meer stootkracht in de voorhoede te creëren. Jitse Nijland was al direct dicht bij de gelijkmaker toen hij zich langs twee man wurmde en ongelukkig op het lichaam van de Oldenzaalse doelman schoot. Vlak voor tijd scoorde Fleringen dan toch de bevrijdende en zeer verdiende 2-2. Na een zeer fraaie aanval via Steven Schepers en Gijs Koopman werd Jitse Nijland de diepte ingestuurd. Hij bereikte Luc Huisman die op zijn beurt Jasper Schepers wist te bereiken. De geroutineerde Fleringse aanvaller twijfelde geen moment en schoot de bal in de verre hoek: 2-2. Hierna floot de scheidsrechter voor het laatst.

Intro foto: sportfoto-oost