Vroomshoopse Boys komt met gelijk spel tegen WVF goed weg

Op een zonovergoten sportpark De Bosrand begonnen Vroomshoopse Boys en WVF uit Westenholte uiterst behoedzaam aan hun onderlinge duel. De organisatie stond bij beide teams voorop en het spel speelde zich vooral op het druk bezette middenveld af. Een vliegend schot van Boys-verdediger Jesper Derks dat net naast ging, vormde aanvankelijk het enige gevaarlijke moment. Pas na 32 minuten was er gevaar in het strafschopgebied van de thuisploeg. De gevaarlijke Hessel Berends kon na een knappe individuele actie uithalen, maar zijn schot was te zwak om Boys-doelman René Kok echt te verontrusten.

In de 33ste minuut slingerde Robert Veld namens de Boys de bal uit een vrije trap vanaf rechts voor het doel, waarna de geheel vrijstaande aanvoerder Anjin van Veen net over kopte. De gasten kregen direct daarna ook een grote kopkans via Jabir Mazouz, maar die riante mogelijkheid ging door goed ingrijpen van Boys-keeper René Kok verloren. Zo brak de rust aan met een op zich bloedeloze 0-0, waarbij beide teams zich vooral met verdedigen hadden bezig gehouden.

Direct in de tweede helft bereikte Jordy Harms met een leep passje net niet de vrij gelopen Tom Pierik, zodat deze potentiele kans voor de thuisploeg verloren ging. WVF zette er daarna een tandje bij en in die fase moest de Boys-defensie alle zeilen bijzetten om dreigende doorbraken te voorkomen. WVF-trainer Marcel van der Steege van WVF, die in het verleden ook werkzaam was bij Deto Twenterand, wisselde enkele keren aanvallend en de druk van de gasten werd opgevoerd.

Vroomshoopse Boys kon maar niet gevaarlijk worden, ook al doordat het tempo te laag was. In de 66ste minuut leek de 0-1 op het scorebord te komen. WVF-aanvaller Hessel Berends schudde zijn tegenstander bij de achterlijn af en zijn loepzuivere voorzet werd van vijf meter afstand keihard door Max Goudbeek tegen de onderkant van de lat gekopt. In de 74ste minuut verdween een vliegend schot van WVF-invaller Niek Mulder net langs de voor de Boys goede kant van de paal.

In de 76ste minuut wisselden hoofdtrainer Karlo Meppelink en zijn assistent Henk Harmens middenvelder Tom Pierik voor Bram Hooijer. Het speelbeeld bleef ongewijzigd met een aanvallend machteloos Vroomshoopse Boys en een fel aandringend WEVF. In de 88ste minuut belandde een fraaie inzet vanaf links van de WVF-aanvaller Jabir Mazouz op de rechter kruising en ontsnapte Vroomshoopse Boys met het nodige fortuin aan een achterstand.

In de 90ste minuut kwam er eindelijk een antwoord van de kant van de thuisclub en kopte de vrij gelopen Ton Kunst in de handen van keeper Mike te Wiele. Het eindsignaal van arbiter Frans Assink uit Hengelo klonk vooral de thuisclub aangenaam in de oren. Het 0-0 gelijke spel leverde weliswaar een punt op tegen een sterke tegenstander, maar het vertoonde veldspel behoeft zeker verbetering. Dat kan direct op zaterdag 20 oktober op de eigen Bosrand, als koploper Dos Kampen op bezoek komt. Vroomshoopse Boys bezet nu samen met WVF de vierde plaats op de ranglijst van de tweede klasse H.