sv Vasse heeft eerste driepunter binnen

Vasse heeft haar eerste driepunter van het seizoen gepakt. In een wedstrijd, waar de strijdlust beter was dan het voetbal, zegevierde SV Vasse uiteindelijk met 1-0 over Rood Zwart. De intenties van Vasse waren in het begin duidelijk. Het eerste elftal van Vasse zocht met verzorgd voetbal de aanval en dit resulteerde in de eerste helft tot kansen voor Daan Haarhuis en Jordy Blankenvoort. Daan wist 1 op 1 de keeper van Rood Zwart niet te verschalken en Jordy Blankenvoort schoot van dichtbij tegen de paal. Na 35 minuten loste Sam Haarhuis een schot op doel maar raakte de bal niet goed, deze belandde plots voor de voeten van Stefan Weersink en hij wist met zijn chocoladebeen beheerst de 1-0 binnen te werken. De kansen voor Rood Zwart in deze eerste helft waren het noemen nauwelijks waard.

De tweede helft zette Rood Zwart meer druk en Vasse had moeite om de ruimtes klein te houden. Desondanks was Vasse deze tweede helft gevaarlijker dan haar tegenstander. Rudolf Wigger zag zijn schot net naast gaan en een schot van Daan Haarhuis werd goed gepareerd door de keeper van Rood Zwart. Hierna werd Rood Zwart met opportunistisch voetbal nog een aantal keer gevaarlijk, maar Kenneth Schuurman wist met een tweetal goede reddingen het doel schoon te houden. Vasse liet vandaag zien dat het een team was en met man en macht werd de verdiende 1-0 over de streep getrokken. Het team van coach Mark Bolink wordt het tijd om ook in uitwedstrijden te laten zien waartoe men in staat is.

Foto intro: sportfoto-oost