Mariënberg pakt verdiend eerste drie punten

De juichkreten waren niet van de lucht, de eerste overwinning van Mariënberg in deze competitie werd met flink wat kabaal begroet. En terecht, nu viel het kwartje eindelijk eens de goede kant. In Holten, voor twee weken terug, was Mariënberg de bovenliggende partij maar speelden zij het niet slim uit tegen 10 Blauwwitters , misten teveel kansen en verloren onverdiend. Vorige week was koploper PH gewoonweg te sterk ondanks de hartverwarmende inzet.

In Nijverdal, afgelopen zaterdag, werd het harde werken en opportunistisch spel gelukkig beloond met drie hele punten na een dik verdiende zege op DES. “Door Eendracht Sterk” werd de zege op sportpark Gagelman over de streep getrokken. Geen rode lantaarndrager meer, weg van de laatste plek en nu de blik naar boven gericht. Het sjagrijn van de laatste weken maakte tegen de ploeg van de bebaarde trainer Harry Warmelink plaatst voor het zoet van de overwinning.

Trainer Niels van ’t Hoog moest opnieuw puzzelen met zijn opstelling. Na de vier langdurige afwezigen haakten deze week wegens blessures ook nog eens aanvoerder Micheal de Lange en rechtsback Hendri Hofsink af. Zo kon het gebeuren dat Jordi Hierink zijn eerste basisplaats kreeg toebedeeld en Niek Lamberink de plek van Zweers innam. Zonder uitzondering werd er gestreden voor elke meter. Heel Mariënberg incluis de supporters snakten na een overwinning.

Meteen na de aftrap schoot Mariënberg uit de startblokken. Na amper een halve minuut had het zo maar 0-1 kunnen staan. De kopbal van André Plaggenmars ging rakelings langs de verkeerde kant van de paal. De eerste beste aanval van de thuisploeg leverde wel meteen een doelpunt op. Ging het dan weer zo’n middag worden vroegen de supporters uit Mariënberg aan de zijlijn zich af. Jochem Top drukte na drie minuten de 1-0 voorsprong voor DES af.

Maar met dit Mariënberg viel blijkbaar niet te sollen. Na 7 minuten trok André Plaggenmars de stand alweer gelijk. Hij kopte een cornerbal feilloos achter Corné Hogenkamp die na afloop een lekkere kus van zijn vriendin kreeg, maar dat wist hij toen nog niet. Althans, ik neem aan dat het zijn liefje was.

Anders heeft hij nu een probleem. Sorry Corné. Het geplaagde Mariënberg wist zelfs voor de onderbreking nog op 1-2 te komen. Een mooie aanval werd doeltreffend afgerond door Ryan Buitenhuis. André Plaggenmars ging niet voor eigen succes, zag in zijn linkerooghoek de meegelopen Buitenhuis en gaf Ryan een niet te missen kans. 1-2 na 38 minuten.

In de rust waren de supporters gematigd positief. Dit kon wel eens een overwinning worden, je zag een elftal waar 11 spelers de rug rechten. Weer werd een cornerbal DES fataal. Nu was laatste man Dani van der Veen scherprechter. Hij hing bijna een uur in de lucht om de 1-3 aan te tekenen. Het gefrustreerde DES, het werd wat minder vriendelijker binnen de kalklijnen. Een flashback naar vorig seizoen hing zowaar in de lucht.

De winst zat ‘m niet alleen in de overwinning maar ook in het feit dat Mariënberg de kop er nu wel bij hield. Liet zich niet verleiden of uit de tent lokken door de gewiekste DES spelers. De gasten hadden tevens geluk dat hun doelman een fantastische redding in huis had en dat de spits van DES overschoot terwijl tussen de palen een makkelijker optie leek. Mariënberg vergat trouwens ook om DES op een grotere nederlaag te trakteren. De minuten tikten weg in ons voordeel en na dik 95 minuten vond ook de scheidsrechter het genoeg. Na zes duels eindelijk de eerste zege en dik verdiend.