Dames WVC Volley niet verder in de beker

Zaterdag draaide het om de tweede ronde van de Nationale Beker. Weghorst Makelaardij WVC had nog nooit eerder de tweede ronde behaald en dat was op zich al iets bijzonders. Veel meiden speelden een aantal jaren geleden nog in de tweede klasse en vandaag stond er een team uit de top van de 1e divisie en een team uit de topdivisie aan de andere kant van het veld. Een leuke belevenis en uitdaging.

De eerste wedstrijd speelde WVC Volley tegen Sudosa uit Assen. Een team dat ook bij WVC in de competitie zit. De eerste set ging het gelijk op. Er stond als snel een kleine voorsprong op het scorebord door een aantal goede serve series en mooie aanvallen. Helaas kon WVC de goede puntenreeks niet volhouden. Er slopen een aantal foutjes in het spel en al snel stond Sudosa weer op gelijke hoogte. WVC scoorde niet meer zo makkelijk als aan het begin van de set en Sudosa kwam juist beter in het spel. Sudosa won de eerste met 19-25.

De tweede set was eigenlijk een kopie van het eind van de eerste set. Door te veel fouten aan de kant van WVC werd het voor Sudosa een stuk makkelijker. Door een aantal wissels toe te passen probeerde WVC nog het tij te keren, maar ook deze set werd gewonnen door Sudosa met 15-25.

Het zou de derde set anders moeten om deze wedstrijd nog winnend af te sluiten. WVC begon beter aan deze set. Het eerste gedeelte van deze set ging gelijk op. Tot 11-10 kon WVC aanhaken en zelfs op een voorsprong komen. Helaas slopen daarna weer te veel fouten in het spel van WVC en Sudosa kon daarvan profiteren. De set werd door Sudosa gewonnen met 15-25 en dus de wedstrijd met 0-3.

De laatste wedstrijd van deze dag werd gespeeld tussen WVC en Alterno 2. Een wedstrijd waar niks meer op het spel stond. In de eerste set werd er door WVC druk gezet op de tegenstander door goede serve series en mooie aanvallen. Het publiek kon genieten van mooie rally’s. WVC kon goed bij blijven, maar maakte boven de 20 punten te veel fouten en verloor de eerste set met 23-25.

De tweede en derde set waren er weer mooie rally’s te zien. WVC kon aardig bij blijven, maar het was duidelijk dat Alterno dames 2 over net iets meer ervaring beschikte en beide sets werden gewonnen door Alterno.