Langeveen en Fleringen houden elkaar in evenwicht

Zondag stond de ‘derby’ tussen VV Langeveen en VC Fleringen op het programma. Na twee teleurstellende resultaten tegen SV de Lutte en DTC’07, hadden de mannen iets goed te maken. Het spelbeeld was vanaf het begin duidelijk. Langeveen zakte in op eigen helft en liet Fleringen tot de middellijn komen. Fleringen probeerde vooral, via een ‘twee spitsen systeem’ met een lange bal de hoeken te bereiken. Echter Langeveen zat goed in de wedstrijd en won veel persoonlijke duels. In het eerste kwartier gebeurde er weinig. In de 20e minuut kopte Jeffrey Heithuis vanuit een hoekschop op de paal.
Daarna kwam Langeveen iets beter van eigen helft af en dit resulteerde ook in enkele kansen voor de oranjehemden. Via een ingooi werd Mart Leus bereikt, deze legde goed terug op de goed spelende Simon Schröder, zijn schot werd goed gepakt door de doelman van Fleringen. Langeveen drukte door en na een prima aanval kwam Langeveen verdient op voorsprong. Na een prachtige voorzet van Rolf Snijders, schoot Maric Gijsbers snoeihard de 1-0 op het scorebord. Op dat moment hing ook de 2-0 in de lucht, maar het bleef bij dit ene doelpunt voor rust.

In de tweede helft was het spelbeeld hetzelfde, de mannen van Fleringen liepen geïrriteerd in het veld en de aanvoerder Martijn Poppink liet zich na een corner opzichtelijk vallen. Kort daarna, tastte keeper Thijs Averes mis en kopte een speler Fleringen op het doel. De bal leek over de lijn maar na overleg tussen de scheidsrechter en grensrechter, werd een doeltrap gegeven. Tien minuten daarna viel dan toch de 1-1, na een prima voorzet van Jitse Nijland, tikte Martijn Poppink simpel binnen. Langeveen liet zich niet van de wijs brengen, en creëerde ook een aantal kansen.
Mart Leus ging in de 75e minuut alleen op de doelman van Fleringen af, maar hij schoot de bal voorlangs. Ook na een afgeslagen bal, schoot hij de bal net naast. Fleringen beperkte zich tot, simpel gegeven, vrije trappen en corners vanaf de zijkant. Hieruit vloeiden enkele gevaarlijke momenten maar Thijs Averes plukte voorzetten goed uit de lucht. Uiteindelijk stond, na 90 minuten, een terechte 1-1 op het scorebord.