Tornado na winst stevig aan de leiding

Vol goede moed begon Tornado zaterdag aan de wedstrijd tegen Set Up’65 3. Inzet was de eerste plaats. In eerdere wedstrijden had Tornado wel eens last van een trage start. Afgelopen zaterdag was dat zeker niet het geval. Binnen no-time stond Tornado dik voor. Veel serve druk en weinig ruimte voor Set-Up om punten te scoren, maakte een voorsprong van 13-5. Iets verder in de eerste set kwam Set-Up weer wat bij, maar dat was niet genoeg. Tornado maakt de set netjes af met 25-16.

De tweede set begon wat moeizamer. Set-Up kwam meer in haar spel en had veel servedruk. Hierdoor bleef de pass meer hangen bij Tornado waardoor Tornado de ballen niet direct kon afmaken. Daarnaast maakte Tornado zelf meer serve fouten waardoor er geen series punten meer gemaakt werden. Tornado keek de gehele set tegen een achterstand aan van 4 à 5 punten. Op een gegeven moment kwam Tornado wel wat meer bij maar dit was te laat. Wat resulteerde in een 20-25.

De derde set, ook wel de spannendste set van de wedstrijd, ging aardig gelijk op. De teams waren zeker aan elkaar gewaagd. Tornado scoorde veel met haar midspeelsters, hier had Set-Up geen antwoord op. Daarnaast heeft Tornado haar beide spelverdeelsters nodig gehad. Ze maakten de juist keuzes op de juiste momenten en vulden elkaar goed aan. Tornado keek bijna de gehele set tegen een achterstand aan van 14-17 naar 18-22.Het was een kwestie van hard werken en karakter tonen waarbij de dames uit Geesteren langzaam dichterbij kropen van 20-22 naar 23-23. Tot aan 25-26 maakte Tornado een krachtige indruk met hun side-out spel waarbij Set Up op deze stand een net fout maakte. Set-Up was hier het duidelijk niet mee eens, maar de scheidsrechter had zijn besluit gemaakt. Deze spannende set eindigde met 27-25.

Tornado begon enthousiast aan de vierde set. Wederom speelde Tornado veel over het midden wat veelal scoorde. Het was belangrijk om ook deze set te winnen om zo ver mogelijk uit te lopen op de nummer twee. Rake klappen en tactische ballen werden afgewisseld. Uiteindelijk won Tornado de vierde set met 25-18. Vier dure punten bleven in Geesteren. Tornado loopt 5 punten uit op Set-Up en behoudt de eerste plek in de ranglijst. Zaterdag 1 december speelt Tornado D1 wederom een thuiswedstrijd om 16.00 uur in de Ransuil tegen Orion Volleybal Doetinchem.