Uitwinst op SEW brengt Borhave op zesde plaats eredivisie

Borhave had op zaterdagavond de verre uitwedstrijd in Wognum tegen nummer 9 in de competitie SEW. Voor de Twentse dames was winnen de opdracht! En met winst een grote stap richting middenmoot. Aan beide opdrachten is met de 23-25 overwinning voldaan. De Bornse damesploeg onder leiding van Rick Philips, maar zonder Priscilla ter Elst, startte voortvarend aan de wedstrijd en nam een 0-2 voorsprong. De thuisploeg pareerde tot 2-2. Dat was de laatste gelijke stand in de wedstrijd. Borhave was de baas in het veld. Zonder groots spel maar wèl gedegen nam de ploeg het initiatief in handen en nam een voorsprong van 2 doelpunten. Een afstand die tijdens de gehele wedstrijd intact bleef. De ruststand was 12-15.

De tweede helft was een kopie van de eerste helft. Degelijk spel van de gasten voorkwam het terug in de wedstrijd komen van de gasten. In de slotfase werd het nog even krap 22-23 met nog 2 minuten te gaan, maar Borhave stelde onmiddellijk weer orde op zaken. De eindstand was 23-25. Een nuttige overwinning die plaats 6 op de ranglijst tot gevolg heeft.

Vanwege het Europees kampioenschap ligt de competitie de komende weken stil. De volgende thuiswedstrijd staat op zaterdag 15 december om 19.00 uur in ’t Wooldrik gepland, tegenstander is dan Quintus.

Foto Daphne Nijenhuis: Herman Zandhuis/sportfoto-oost.