Langeveen een maatje te groot voor Phenix

Na een prima wedstrijd tegen Heracles vorige week stond zondag voor Langeveen de thuiswedstrijd tegen Phenix op het programma. Langeveen had de overhand in het begin van de wedstrijd. Het was duidelijk dat Phenix de gebeurtenissen van de afgelopen weken in het achterhoofd hield. Simon Schröder passeerde 2 man in de 12e minuut en schoof de bal af op Mart Leus. Mart schoof de bal rustig binnen, 1-0. Na de 1-0 werd er gas terug genomen door de mannen uit Langeveen wat resulteerde in veel foute passes. Phenix kon echter geen vuist maken. Voor rust liep Langeveen simpel uit naar een 3-0 voorsprong door goals van Wessel Waaijer en Simon Schröder.

De 2e helft begon weer met een overwicht voor Langeveen. Roy van de Aast zorgde kort na rust direct voor de 4-0 waarna de wedstrijd helemaal in het slot zat. Mart Leus complementeerde binnen het uur zijn hattrick door rustig nog twee ballen in het netje te schuiven. Aan de andere kant schoot de rechtsbuiten van Phenix de eretreffer binnen na slap verdedigen van Langeveen. Enkele grote kansen om verder uit te lopen werden gemist door de mannen van Jacob Posthuma. Roy Van de Aast faalde niet en zette de eindstand op het scorebord door zijn 2e van de middag te maken, 7-1.