Mariënberg pakt in een matige wedstrijd drie punten bij Juliana’32

Voor het eerst dit seizoen kon trainer Niels van ’t Hoog van Mariënberg in de uitwedstrijd tegen Juliana’32 weer kiezen. Het resulteerde na amper twee minuten bijna in de voorsprong. Een mooie pass van Roy Kelder bereikte goudhaantje Rolf Hofsink. Hij liep onbedreigd naar het vijandelijke doel maar oog in oog met de doelman van Juliana’32 kon Hofsink jammer genoeg niet afdrukken.

De wedstrijd was echter niet om over naar huis te schrijven. Er ging meer mis dan dat er goed ging, maar ook Juliana’32 bakte er weinig van. Met de Frits van Turenhout tussenstand leek er ook gerust te worden. Maar niets van dat alles. Een slecht verwerkte cornerbal van de thuisploeg leidde de 0-1 van Rolf Hofsink. Hij stond op de goede plek en parkeerde de bal rustig achter de winnende lijn.

Na rust kabbelde de wedstrijd alle kanten op behalve de juiste…..Het niveau daalde naar een bedenkelijke ondergrens. Omdat Mariënberg weigerde om de trekker over te halen bleef Juliana’32 op haar kansen loeren. Gek genoeg kwamen die steeds vaker langs gaandeweg het tweede bedrijf. Het dreigde op een fikse teleurstelling uit te lopen. Gelukkig was er één iemand aan de kant van de gasten wakker. Tot twee keer toe behoedde Thijs Altena Mariënberg voor de gelijkmaker. Hij voorkwam knap twee doelpunten.

De prikkel werkte….Weer een scrimmage voor het doel van Juliana’32 ende bevrijdende 0-2 was binnen. Invaller Patrick Willems stond vogelvrij in de zestien na een afgeslagen aanval en hij trapte het leder snoeihard achter de kansloze keeper van Juliana’32. Een kwartier voor tijd en Mariënberg leek op rozen te zitten. De 0-3 hing tevens in de lucht maar wederom vergat Mariënberg af te drukken.

Een indirecte vrije trap werd vervolgens afgekeurd door scheidsrechter Marschalk, het had de 1-2 en aansluitingstreffer betekend voor Juliana’32. Maar de arbiter oordeelde dat Altena niet met zijn vingers aan de bal zat en zo bleef het na negentig minuten 0-2 voor Mariënberg.