Roy Huzink plaaggeest voor Phenix

Manderveen reist vol vertrouwen af naar de “balkan” veste, waar vandaag de wedstrijd tegen Phenix op het programma stond. Manderveen dat de eerste 10 minuten slap aan de wedstrijd begon kreeg na dit slappe begin toch grip op de wedstrijd wat resulteerde in enkele kansen. Na een paar uitgekiende steekballen vanuit het middenveld ontstonden de eerste grote problemen voor Phenix. Met name Gijs Wesselink en Wout Wesselink lieten de kansen de eerste 30 minuten liggen.

Na een half uur voetballen was dan eindelijk de verdiende voorsprong daar voor de gasten. Na een prachtige aanval welke opgestart werd door Mark Haarhuis wist Wout Wesselink koelbloedig als altijd raak te schieten, 0-1. Phenix begon na de 0-1 feller te voetballen, echter bleven de grote kansen voor Manderveen. Vijf minuten voor rust werd een doelpunt van Roy Huzink afgevlagd wegens buitenspel. Hierdoor ging men met een krappe 0-1 voor sprong rusten.

De eerste 10 minuten van de tweede helft begon VV Manderveen slap waardoor Phenix na mis communicatie tussen doelman en verdediging op gelijke hoogte wist te komen. Phenix zette steeds meer druk op de verdediging van Manderveen, echter wist men dit niet om te zetten in doelpunten. Stef Aman werd in de 60minuut naar de kant gehaald, iets wat hij zelf omschrijft als een publiekswissel, Kas Rikmanspoel werd gebracht.

Aangezien Phenix steeds meer druk begon te zetten ontstonden er meer en meer ruimtes op het middenveld,  iets waar de creatieve middenvelders van VV Manderveen wel raad mee wisten. Na een prachtige  steekbal van Roy Huzink, met buitenkant voet op Wout Wesselink wist deze koel af te ronden en de 1-2 op het score bord te zetten. De wedstrijd bleef op en neer gaan tot Huzink in de 80’ste minuut de bal verwoestend in de benedenhoek schoof en tekende voor de 1-3 en dat bleek achteraf ook de uitslag te zijn. Volgende week treed VV Manderveen1 aan tegen koploper Berghuizen.