NEO boekt moeizame maar verdiende 2-1 zege op Losser

Na een paar forse zeges op rij waren de verwachtingen van de NEO-fans wellicht wat hoog gespannen voor de thuiswedstrijd tegen het in de middenmoot bivakkerende Losser. In een moeizaam en traag duel wonnen de mannen van Jan Willem van Holland dan wel, maar in vergelijking tot de vorige weken ontbrak de toen getoonde “brille”.

Al binnen een minuut mochten de gasten twee hoekschoppen nemen, daarmee aangevend dat ze niet naar Borne waren gekomen om de punten makkelijk weg te geven. NEO liet zich na een paar minuten voor het eerst gelden, maar de inzet van Ron Spoler bleek veel te hoog, nadat Jesse Keur hem de bal had bezorgd. Nadat Rick ten Tusscher naast had geschoten kwamen de gasten op voorsprong. Op de rechtervleugel werd een Losser-speler erg veel ruimte gelaten en zijn strakke voorzet werd door Sander van der Meer mooi ingeschoten. Bob Peterman zat er nog wel aan, maar de bal trof toch doel: 0-1. Dezelfde van der Meer was vlak daarna weer dreigend, maar zijn schot werd gelukkig gekraakt.

Lang kon Losser niet van de voorsprong genieten, want een totaal mislukte terugspeelbal werd door de attente Max Brunninkhuis opgepikt en die scoorde twee minuten na de openingstreffer de gelijkmaker: 1-1 Losser bleek over een aantal erg behendige jonge spelers te beschikken en een van hen, Issy Wevers, had bijna de 1-2 op de voet toen hij na een fraaie actie langs de achterlijn op kon stomen. Ook Jeroen Scheffer had later nog een fraaie individuele actie in huis, maar Bob Peterman redde bekwaam.

Het laatste deel van de eerste helft was NEO’s sterkste fase. De bezoekers kwamen nauwelijks meer van de eigen helft af en in die fase werd het tempo ook wat hoger dan in het wat gezapige eerste half uur. Het leverde twee kansen op: Rick ten Tusscher kon een mooie aanval net niet bekronen en ten Tusscher kwam ook net te laat om een venijnig schot van Jesse Keur, dat werd losgelaten door de Losser-goalie, tot goal te promoveren.

Na ruim vijf minuten het eerste wapenfeit na de rust. Via de voor de geblesseerde Bjorn Tijhuis ingevallen Stijn Baars en Ron Spoler kwam Robin Oude Kamphuis in kansrijke positie, maar met een uiterste krachtsinspanning kon aanvoerder Tim Damhuis het gevaar bezweren.

De voorsprong voor NEO kwam er echter toch vrij snel. Een puike hoekschop van Jochem Stam werd door Steven Zonder bij de tweede paal ingeknikt: 2-1. NEO zou daarna een stuk vrijer hebben moeten gaan spelen, maar dat gebeurde maar bij vlagen. Na een fraaie actie van Ron Spoler leek Jochem Stam een paar minuten na de 2-1 de bal met zijn lichaam binnen te kunnen werken, maar de bal verdween net naast.

Nadat Stijn Baars met een vlammend schot net over had geschoten moest Bob Peterman aan de andere kant handelend optreden en een strak schot van een oranjehemden neutraliseren. De ploeg van de weer uitbundig coachende Gerard Bos rook zijn kansen en nadat een fraaie actie van Jeroen Scheffer slechts een hoekschop opleverde werd ook de lange Damhuis naar het front gedirigeerd. Het leverde echter nog maar één kleine kans op voor de gasten, toen een doorgekopte vrije trap precies in de handen van Bob Peterman belandde.

Beide trainers waren het er over eens dat het publiek een matig duel had gezien, waarin NEO wel meer de bal had gehad, maar het tempo zo laag lag dat er in verhouding tot de vorige weken erg weinig werd gecreëerd.

NEO blijft door de zege wel in het spoor van de drie ploegen uit Glanerbrug die ook allemaal wonnen en ruim ook. Het team wacht nog twee duels tot het kerstreces. Zondag het traditioneel lastige uitduel tegen DSVD, waarna op 16 december WVV’34 naar ’t Wooldrik komt.