Beter SVZW geeft alsnog de punten weg

De laatste mogelijkheid voor SVZW om toch nog punten te pakken voor aanvang van de winterstop was zaterdagmiddag op sportpark het Lageveld tegen DUNO D uit Doorwerth. De thuisploeg was erop gebrand een goed resultaat neer te zetten tegen de ploeg uit Doorwerth, die met wisselende resultaten dit seizoen voor de dag kwam. Het eerste kansje was in de 4e minuut voor Yessin Maskoul, hij kwam niet tot scoren maar hield er wel een hoekschop aan over. De pass van diezelfde Maskoul in de 8e minuut bereikte net Deniz Sahbaz niet en was ook die kans dus verkeken. Balverlies bij SVZW was er de oorzaak van dat Shapoul Ali al in de 13e minuut de 0-1 fraai binnen schoot, de fout werd genadeloos afgestraft.

De gastheren lieten het er niet bij zitten en togen ten aanval en hadden pech dat in de 20e minuut uit de corner van Karlo Borghuis Frank Smit rakelings voorlangs schoot. Dat beetje geluk ontbrak ook gistermiddag, kennelijk het lot van een ploeg onderin. Vervolgens twee grote kansen op rij voor Frank Smit in de 19e en 22e minuut, helaas wist hij ze niet te verzilveren. SVZW, de bovenliggende partij, zette in de 26e minuut een mooie aanval op, maar ook Yessin Maskoul maakte de geboden kans niet af, hoeveel kansen heeft een ploeg nodig?

Het antwoord volgde in de 30e minuut toen Frank Smit dit keer wel doeltreffend was via een mooi schot in de bovenhoek en de 1-1 op het scorebord verscheen, verdiend ook. Natuurlijk bleef het oppassen voor de ervaren ploeg DUNO D, dat via Bart van Brakel in de 42e minuut nog hard over het Wierdense doel schoot en de toeschouwers hadden zich al neergelegd bij een 1-1 ruststand, toen vlak voor tijd geklungel achterin opnieuw werd afgestraft, dit keer was Roy Talsma degene die profiteerde, hoe efficiënt ook. Ruststand: 1-2.

Het tweede bedrijf begon met het nemen van twee corners op rij door Karlo Borghuis, gescoord werd er niet. Dat gebeurde wel in de 48e minuut toen de merkwaardige omhaal van Yessin Maskoul door Frank Smit goed teruggelegd werd en de prima spelende Robin de Jong de trekker overhaalde en zijn ploeg daarmee terug op gelijke hoogte bracht: 2-2 en de hoop was terug bij velen, dat het dit keer wellicht dan toch goed zou komen. Want SVZW speelde goed, werkte hard, was beter dan in de eerste helft, dus was het wachten op de voorsprong.

Die kwam er ook bijna in de 54e minuut toen Yessin Maskoul alle pech van de wereld had toen hij zijn schot op de lat zag uiteenspatten. De thuisploeg bleef volharden, zag John Lubbers uit een corner over koppen en Karlo Borghuis over schieten. Met nog een half uur op de klok wisselden beide ploegen: bij DUNO haalde trainer Lodewijk de Kruif de geblesseerde Ryan Bouwmeester eraf ten faveure van Purrel Fraenkel en Philip Agteres wisselde Bas Woesthuis voor Sten Knol.

In de 66e minuut verscheen Yessin Maskoul alleen voor DUNO doelman Patrick ter Mate maar ook dit keer was het niet raak, het bleef slechts bij een corner. Wierdens sluitpost Jens Veldwachter maakte even later zijn eerdere fout meer dan goed door via een prima actie de 2-3 en een penalty te voorkomen. Een steeds beter spelend SVZW zag de voorzet van Maskoul op Deniz Sahbaz net te hard gaan en twee minuten later ontsnapte de thuisploeg aan de 2-3.

In de 84e minuut daarentegen had DUNO weer geluk toen uit de vrije trap van Borghuis John Lubbers goed terug kopte maar niemand profiteerde om de 3-2 aan te tekenen. Dat gebeurde aan de andere kant een minuut later wel want Roy Talsma schoot koelbloedig de 2-3 binnen en toen was het gedaan met de koopman. De gifbeker moest tot op de bodem leeg kennelijk want in de stand kwam geen verandering meer op wat speldenprikjes na nog in de slotfase. SVZW begint na de winterstop op 19 januari met een uitwedstrijd op en tegen URK.

Foto’s: Henk Steen