Manderveen ook te sterk voor hekkensluiter Vosta

Op een witte zondag moesten de rood hemden van Manderveen het in Enschede opnemen tegen Vosta. Het spelbeeld ging in de eerste helft gelijk op. Manderveen was scherp en wist effectief met de kansen om te gaan. Na het goede doorjagen van Tom Wessels kwam de bal bij Gijs Wesselink. De lange gelegenheidsspits wist vervolgens de keeper van Vosta op het verkeerde been  te zetten, 0-1. Enkele minuten later wist Manderveen ook de 0-2 te maken. Gijs Wesselink lobte de bal met gevoel over de keeper op de lat. Hierdoor ontstond de mogelijkheid voor Tom Wessels die goed reageerde en zowel de bal als de verdediger in de goal wist te werken. Vlak voor rust wist Gijs Wesselink met een striping bal vanaf eigen helft Tom Wessels te bereiken. Één op één met de keeper bleef Wessels ijskoud en schoof de bal onder in het doel.

Na de rust was het Vosta die lakens uitdeelde. Dit resulteerde dan ook in een doelpunt. Vanaf de linkerflank wist Vosta de bal scherp voor te zetten. Mike Trap wist de bal achter Bram Korte te krijgen. Na de 1-3 ging Vosta meer druk zetten waardoor er gaten in de verdediging ontstonden. Wout Wesselink wist hier van te profiteren met een individuele loopactie zoals alleen Zidane dit kon. Vanaf eigen helft kon de Manderveense nummer 9 doorlopen op de keeper en wist de bal tegen de touwen te schieten.

Vosta wist nog wel de 2-4 te maken maar deze kwam te laat.  Manderveen gaat met een gevoel de winterstop in. De hele maand december werd er niet verloren. De eerst volgende wedstrijd op het programma is op 20 januari tegen SVV.