WVC Volley dames pakt verdiend punt tegen koploper

Afgelopen zaterdag stond de tweede wedstrijd in één week voor Weghorst Makelaardij WVC Volley DS1 op het programma. De afgelopen week wisten de dames uit Wierden twee wedstrijden de volle vijf punten mee te nemen. Afgelopen zaterdag kwam de koploper uit Assen Sudosa-Desto op bezoek. In de opstelling begonnen Loes Boone, Lisette Ottenschot, Fleur Klein Schaars, Marlijne ter Avest, Kira Schorn, Kirsten Lentink en Myrthe Maris. De eerste set begon WVC Volley goed. De passlijn stond stevig en ook de servedruk was hoog aan Wierdense kant. Op 14-15 kwam Willeke Bon na lange tijd weer het veld in. Zij mocht serveren voor Marlijne ter Avest. Tot 17-17 ging het gelijk op, maar de foutenlast aan Wierdense kant zorgde ervoor dat er aan het einde van de set aan het kortste eind werd getrokken. Sudosa wist deze set te winnen met 20-25.

In de tweede set bleef de opstelling hetzelfde. De meiden uit Assen voerden de servedruk op, waardoor ze zelf meer in hun spel kwamen en ons onder druk wisten te zetten. Er werden lange en mooie rally’s gespeeld en er werd aan beide kanten hard gewerkt. Op 7-15 achter kwam Ruth Jansen voor Myrthe Maris het veld in. Wierden wist minder te scoren en Sudosa drukte door. Ze trokken de set met 11-25 naar zich toe.

WVC Volley was gebrand op een puntje. Ook in de derde set bleef de opstelling ongewijzigd. Wierden begon fel aan de set. Op 2-0 werd er door Lisette Ottenschot een killblock gezet. Sudosa wist echter bij te komen en op 5-8 was coach Frank van den Noort genoodzaakt om een time-out te nemen. WVC ging beter en slimmer spelen. Een slimme door tik bal van spelverdeelster Loes Boone, gevolgd door een blok van Fleur Klein Schaars en een shot van Kirsten Lentink zorgde ervoor dat de stand weer gelijk werd getrokken. Op 19-18 werd er aan Assense kant een time-out genomen. Deze set werd gekenmerkt door lange rally’s waar aan beide kanten hard werd gewerkt. Door twee foutjes aan de kant van WVC was Sudosa het eerst bij de 20.

Myrthe Maris trok stand gelijk naar 22-22 met een aanval en een ace. Vanaf dat moment werd het stuivertje wisselen. Sudosa kwam als eerst op setpoint, maar deze wist Wierden met een beetje geluk van onoplettendheid van de scheidsrechters weg te werken. Op 29-29 kwam Willeke Bon wederom op serve. De passlijn van Sudosa had hier moeite mee en WVC wist te scoren. Setpoint voor Weghorst Makelaardij WVC Volley. Lisette Ottenschot aan serve. Sudosa bracht een prima pass, maar de omloopbal werd geblokkeerd door Myrthe Maris en Fleur Klein Schaars. Sudosa dekte goed uit en wist de bal in het spel te houden. De B-aanval van Assen werd verdedigd, maar kwam over het net terug bij Sudosa. De aanval op de buitenkant werd wederom geblokkeerd, maar nu door Loes Boone en Fleur Klein Schaars. Sudosa dekte uit, maar de bal kwam aan Wierdense kant. Myrthe Maris verdedigde de bal en spelverdeelster Loes Boone gaf de bal terug aan Myrthe Maris die vervolgens de bal snoeihard in sloeg. 31-29 voor WVC Volley. Een puntje gepakt van de koploper. Een mooie beloning voor goed volleybal en een hardwerkend team.

In de vierde set werd er met dezelfde meiden begonnen. Het was op aan Wierdense kant. Sudosa begon goed en wist dit de hele set vol te houden. Sudosa neemt verdiend de overwinning mee naar huis door de laatste set met 15-25 te winnen. Door de afgelopen gewonnen wedstrijden en dit ene puntje gaat Weghorst Makelaardij WVC Volley DS1 met een stabiele 6e plek de kerstvakantie in. Donderdag 3 januari staat de Twente Cup in de IISPA te Almelo op het programma en zal de eerste wedstrijd van WVC Volley om 19.15 gespeeld worden. De eerstvolgende competitiewedstrijd wordt 12 januari om 16.00 in Bolsward gespeeld.