Vroomshoopse Boys wint eerste van drie oefenduels

De relatief korte winterstop wordt door Vroomshoopse Boys benut voor het spelen van drie oefenwedstrijden binnen een week. Op dinsdagavond 8 januari was tweedeklasser zondag MVV’29 uit Harbrinkhoek te gast. De beginfase was slordig en wat onwennig bij de thuisploeg en daarvan profiteerden de bezoekers al in de 13e minuut: 0-1. Nadat Boys-verdediger Rutger Schrijver de stand in de 25e minuut in evenwicht had gebracht, was het weer MVV’29, dat in de 39ste minuut toesloeg met een snelle counter: 1-2. Nog voor rust schoot Jordy Harms Vroomshoopse Boys met een vrije trap naar 2-2.

In de tweede helft liep het beter aan Boys-zijde en werd er aanzienlijk vlotter gecombineerd. MVV’29 scoorde weliswaar uit een strafschop nog de 2-3, maar de slotfase was overduidelijk voor het team van hoofdtrainer Karlo Meppelink en zijn assistent Henk Harmens. Het veldoverwicht van de thuisploeg tegen de moe gestreden gasten werd uitgedrukt in doelpunten van Bram Hooijer en Juliën Derks: 4-3.

Op zaterdag 12 januari wordt er weer thuis geoefend, dan om 14.30 uur tegen HZVV uit Hoogeveen, de onbedreigde koploper van de eerste klasse E. zaterdag Noord. Op dinsdagavond 15 januari wordt er om 20.00 uur thuis gespeeld tegen derdeklasser zaterdag SCD’83 uit Dedemsvaart. Dat is de opmaat naar de competitiewedstrijd in de tweede klasse H. tegen SVI uit Zwolle. Op zaterdag 19 januari wordt er om 14.30 uur op de Bosrand afgetrapt. Vroomshoopse Boys is er als koploper in de tweede periode dan alles aan gelegen om de drie punten thuis te houden.