Zwart Wit slaagt er niet in de koppositie te heroveren

In een rechtstreeks duel met koploper Club Brothers is Zwart Wit er niet in geslaagd om de koppositie te heroveren op de Groningers. Na een gelijk opgaande wedstrijd klonk bij een stand van 14-14 het eindsignaal. Zowel de Deldenaren als de Groningers waren zich bewust wat er op het spel stond, namelijk de koppositie in de 3e klasse. De Zwart Wit gestreept formatie zat de Groningers op de hielen en stond 1 punt onder hen. Winst zou betekenen dat de Deldenaren nipt over Club Brothers heen zou gaan.

Club Brothers begon sterk aan de wedstrijd. Ondanks dat zij niet veel kansen creëerden gingen zin uiterst precies met de weinige kansen om, en konden een 3-1 voorsprong nemen. Zwart Wit speelde iets gespannen, maar kon steeds makkelijker kansen creëren en zodoende het gat weer dichten. Bij een stand van 4-4 werd het een gelijk opgaande wedstrijd. Vlak voor de pauze wist Club Brothers een voorsprong van 1 punt te pakken (8-7).

Na de thee speelden de Deldenaren secuur en geduldig. En kon er een 8-9 voorsprong genomen worden. Enige pech in de afronding zorgde ervoor dat zij niet uit konden lopen naar een voorsprong van meer dan twee punten. De spanning liep hij beide ploegen wat op en ook de arbiter van dienst liet zich verleiden tot enkele discutabele beslissingen. De Groningers kregen de strafworpen cadeau en hoefden zodoende geen veld doelpunten meer te maken. Twee minuten voor het einde kregen de Groningers opnieuw een strafworp en namen een 13-14 voorsprong. Zwart Wit stelde in de laatste minuut orde op zaken en sleept een verdiend punt uit het voor.