Blauw Zwart ruim langs Arena

Na de zege op de Eemvogels vorige week stond afgelopen zaterdag een belangrijke wedstrijd tegen Arena uit Rhenen op het programma. Bij winst komt Blauw-Zwart op een twee plaats in de poule. Blauw-Zwart wist door goed, snel en actief spel de score om te buigen na een 1-3 stand. Waar vervolgens het collectief van Marco Groothuis 2 of 3 keer wisten te scoren, kon Arena niet meer terugdoen dan hooguit 1 doelpunt. Met rust stond het dan ook 8-13 in het voordeel van Blauw-Zwart.
Hoewel de aanvallen niet allemaal werden verzilverd met een doelpunt, waren de kansen vrijwel altijd goed genomen en heeft het jonge team van Blauw-Zwart laten zien dat zij de term ‘uitstellen tot een goed kans’ zeker wel beheersen. Met Gijs Webbink in de rebound wist het eerste aanvalsvak hun kansen goed te benutten, zodat ze konden blijven herhalen en tsja.. hoe vaker je kan herhalen, hoe groter de kans is dat je scoort.
Na de rust is het altijd afwachten of Blauw-Zwart de lijn door kan trekken. Het zal niet de eerste keer zijn dat de rust ons genekt heeft. Maar niks was minder waar. Door maar liefst 9 keer de korf te vinden, waar Arena maar 2x wist te scoren hebben ‘de blauwe’ de wedstrijd op slot gegooid (10-22) en konden ze het laatste kwartiertje lekker rustig uitballen. Hoewel Blauw-Zwart natuurlijk graag richting de 30 wilde, viel het ineens stil.
Hoe het met vleugels speelden de eerste 45 minuten, was het kruit het laatste kwartier verschoten en kon Arena ‘terug komen’ tot een uitslag van 18-24. Lieke Dam Wichers, die de laatste paar minuten in het veld kwam wist haar korte optreden nog even heerlijk te verzilveren met een prachtige buzzerbeater zodat er een eindstand van 18-25 werd bereikt.
9 februari staat de eerstvolgende wedstrijd tegen SEV op het programma. SEV heeft verrassend verloren waardoor zij koppositie moet delen met Blauw-Zwart.