TOP strijdend ten onder bij koploper

Afgelopen zaterdag moest de selectie van TOP afreizen naar Nieuwehorne. Udiros was de tegenstander, een onbekende ploeg maar gezien de stand zou het een lastige opgave worden. In een typische knusse sporthal had TOP het doel om het Udiros zo lastig mogelijk te maken. De wedstrijd stond onder leiding van de heer Talstra.

Het was TOP wat de lakens uitdeelde in de beginfase en al snel tot een 0-3 voorsprong kwam. Udiros had moeite met de verdedigende tactiek van TOP en kwam moeizaam tot scoren. Echter kon TOP niet uitlopen omdat Udiros het verdedigend ook goed op orde had. De Friezen knokten zich terug in de wedstrijd en kwamen doormiddel van de volgende tussenstanden op 2 verschil. 5-3, 9-7 en de ruststand bedroeg 11-9.

TOP stond verdedigend erg goed te spelen tegen de koploper alleen aanvallend maakten men toch vaak de verkeerde keuzes wat resulteerde in slechte passing en slechte schoten. Udiros begon steeds beter te draaien en waar TOP aanvallend de korf moeizaam vond scoorde de Friezen er de 2de helft op los. Halverwege de 2de helft was het verschil 6 en TOP was genoodzaakt bij een stand van 19-13 een time-out te nemen. De time-out had effect TOP scoorde snel 2 treffers en even daarna was het verschil nog maar 3. Echter kwam de inhaalslag te laat, waarna Udiros de wedstrijd professioneel en volwassen uitspeelde. Het slotakkoord was voor de Friezen die daarmee de eindstand bepaalde op 21-17

Komede zaterdag beginnen de returns weer. TOP mag het in de eigen sporthal opnemen tegen K.V. Elburg. Top verloor de heenwedstrijd na een slechte eerste helft en zal uit zijn op revanche. Beide ploegen hebben tot nu toe 3 punten vergaard en zullen allebei de winst goed kunnen gebruiken. Aanvang. 17:50 uur.