Dynamo dames biedt koploper Sudosa-Desto uitstekend partij

Dynamo dames speelde in Assen met flair, lef en enthousiasme tegen de koploper van de eerste divisie. Koffievoordeel.nl/Sudosa-Desto had nog geen set thuis verloren maar met de bovengenoemde instelling was het Dynamo die dat wel bewerkstelligde. De laatste set werd gewonnen en het was een allerminst gestolen set. Dynamo begon met een uiterst jong team tegen de toekomstige kampioen. Tot 10-10 ging het gelijk op. De passlinie stond tot op dat moment goed en aanvallend was het met name aan de buitenkant dik voor elkaar. Een serveserie van Sudosa was Dynamo te machtig en het gat was geslagen. De thuisploeg liep ineens 8 punten uit voordat Dynamo weer in de race kon komen. Het verschil bleef staan en met 25-17 was de eerste set gelopen.

In de tweede set speelde Dynamo weer uitstekend. Het kwaliteitsverschil was wel degelijk aanwezig maar de Tubberger dames vochten voor wat het waard was. Sudosa moest in deze set wel degelijk alle zeilen bij zetten. Wederom was het een zeer strakke serve-serie van Sudosa dat het verschil moest maken. Diepe serves werden afgewisseld met korte ballen. Daar waar wel kansen waren om weer aan te haken was op dat moment net niet de scherpte aan het net om dit gat te dichten. Daarin zie je het verschil tussen de nummer 1 en 9 van de ranglijst. Daar waar het moet maakte Sudosa geen fouten en het minder ervaren Tubberger team wel. 25-20 werd het in de tweede set voor de thuisploeg.

Op één of andere manier hadden de oranje-hemden wel het gevoel dat er vandaag misschien een of meer punten te halen viel. Helaas was dat aan het begin van de derde set niet te zien. Al snel moest Johan Booijink in de time-out vluchten. Het werd een puntje voor de coach maar Sudosa liet in de eerste fase van de derde set zien waarom het op de nummer 1 positie staat. Dynamo kwam er eenvoudigweg niet aan te pas. Pas op 17-7 kon de draad weer worden opgepakt. Ook op deze onoverbrugbare achterstand bleef de veerkracht groot. Serverend werd er meer druk gezet waardoor het nu Sudosa was dat de meeste punten moest incasseren. In het vervolg van de set maakte Sudosa er nog 8 en Dynamo 11.

De vierde set was de beste van de wedstrijd voor de Twentse gasten. De opdrachten werden uitstekend uitgevoerd en beide teams wilde koste wat het koste de set winnen. Passend stond het goed waardoor de lijnen mooi konden worden uitgezet. Aanvallend werden de ballen uitstekend afgemaakt. Het leverde een mooi schouwspel op voor de toeschouwers die op het laatst met samengeknepen billen op de bank zaten. Zeer knap dat Dynamo in de eindfase volop bleef gaan voor dat ene punt. Bij het derde setpunt voor Dynamo kon de bal afgemaakt worden (26-28) en leek het even of het Tubbergse dames de wedstrijd hadden gewonnen.