Prima overwinning WVC Heren tegen Set-up’65 2

Zaterdag stond voor Weghorst Makelaardij WVC heren de kraker tegen nummer 2 Springendal-Set-Up’65 H2 op het programma. In Set-Up werd een tegenstander getroffen die al 12 wedstrijden op rij had gewonnen. Hun laatste verliespartij was uitgerekend in Wierden tegen WVC toen er met 3-1 werd verloren. Set-Up had dus wat recht te zetten in eigen huis. Voordeel voor WVC is dat het spelletje van Set-Up ons wel ligt. Voordeel voor Set-Up is dat er werd gespeeld met een harde gala-bal, wat bij voorgaande wedstrijden voor WVC wel problemen heeft veroorzaakt in de controle.

Daarnaast was ook de 2de plek in de competitie inzet van deze wedstrijd, aangezien Set-Up slechts 3 punten meer heeft dan WVC. Genoeg om voor te spelen dus. Coach Arjan Heuver kon in Ootmarsum beschikken over een bijna complete selectie, alleen libero Remco Hendriksen ontbrak.

De 1ste set werd begonnen met Peter Oosterhuis (spel), Rik Buijse (dia), Jarek Sobzcynski en Daniel Brouwer (mid) en Hans Gelten en Ruben de Koeijer (buiten). Na een goede opening van beide kanten werd duidelijk dat WVC wel erg scherp aan de wedstrijd begon. Set-Up werd onder druk gezet met de service, waardoor ze niet makkelijk tot scoren kwamen en WVC verzilverde de kansen die geboden werden: 5-10 voorsprong. Deze voorsprong werd in de loop van de set alleen maar groter (10-17) en de afstemming tussen aanvallers en spelverdeler steeds beter. Alleen aan het einde van de set werd de tegenstander de kans geboden wat terug te doen, maar de ruime voorsprong was voldoende voor setwinst: 21-25

De 2de en 3de set werden regelrechte showvoorstellingen van WVC. Passing werd perfect verzorgd door Rik, Ruben, Hans en Wiljen (zeker Ruben de Koeijer stond de hele wedstrijd als een dijk te passen) en spelverdeler Peter Oosterhuis legde enorme variatie in het spel en was zelf dreigend met zijn doortikballen (je weet dat ie het doet….). Jarek, Daniel en Arnold waren op mid immer dreigend en met gevarieerd spel (hard geslagen vs tactisch) ongrijpbaar voor de blokkering en Rik Buijse sloeg de bal vanuit alle posities richting tegenstander. Zeker de stuffle-aanval zorgde 4 tot 5 keer voor vrij inslaan.

En hoe verging het Set-Up? Door de enorme servicedruk hadden ze grote problemen om de aanval op te zetten. De jonge libero zakte door het ijs (zeker een lange servicereeks van Hans Gelten was confronterend voor hem), waardoor de passing niet kwam en midaanval niks kon uitrichten. Hierdoor werd het spel van Set-Up voorspelbaar: veel kwam te rusten op de schouders van hun sterkste buitenaanvaller, maar hij had een huizenhoog blok voor zich. En als de bal er diagonaal langs kwam (“je weet dat ie het doet, hij doet niet anders en kan niet anders” echoot de stem van Daniel Brouwer nog na) dan werd deze vaak opgelepeld door de verdediging van WVC.

Dit leidde geregeld tot een gala-voorstelling van WVC (is die bal toch nog wel ergens goed voor) waarbij de variatie van WVC tot frustratie bij Set-Up leidde en Set-Up in eigen huis werkelijk geen poot aan de trapper kreeg: 2x 16-25.

3-0 voorsprong, de buit is binnen, maar zoals geldt bij dit soort wedstrijden: bij een directe concurrent tellen de sets dubbel. Bovendien zou met een 4-0 overwinning weglopen uit Ootmarsum heel fijn zijn. Het spelbeeld uit de 2de en 3de set kon niet helemaal worden vastgehouden. Hiervoor verslapte de concentratie van WVC iets en ging ook Set-Up (die toch al 3 sets behoorlijk veel spanning in het lijf hadden) wat losser te spelen. De set ging dan ook tot het einde gelijk op, waarbij WVC wel continu aan de juiste kant van de score stond. Het 4de setpoint was dan ook gelukkig raak en kon het feestje beginnen: 26-28

Komend weekend is even rust, de volgende wedstrijd is pas 13 februari op een doordeweekse woensdag in Aalten tegen De Hofnar-Bovo H2. Wedstrijd begint om 21.00 uur.

Foto’s: Remco Hendriksen.