Nipte maar verdiende overwinning Fleringen op SV De Lutte

Fleringen speelde op donderdagavond 14 februari een competitiewedstrijd uit tegen SV De Lutte. Bij Fleringen is de ziekenboeg nagenoeg volledig leeggestroomd. Enkel de langdurige geblesseerde Lars Schoemaker en Peter Oude Lenferink ontbreken nog. Fleringen was de eerste minuten van de wedstrijd nog niet wakker. Al na vijf minuten werd er door onoplettendheid in de Fleringse achterhoede een grote kans weggegeven. Lukas Vreijsen wist wel raad met deze mogelijkheid en kopte de bal achter Maarten Oosterik.

Na deze goal werd echter ook meteen duidelijk dat Fleringen zich niet zomaar uit het veld liet slaan. Na een kwartier spelen ontstond er een grote mogelijkheid voor Fleringen. Via een snelle aanval over rechts kwam de bal bij Steven Schepers. Helaas schoot hij wild over. Ook Tim Stopel had nog een kans maar wist net niet snel genoeg te schieten na een scrimmage. De eerste helft bestond vooral uit veel duels van beide kanten en echter grote kansen werden niet meer gecreëerd. Fleringen stond verdedigend prima met veel onderlinge communicatie en positiewisselingen. Ruststand: 1-0 voor SV De Lutte.

In de rust kwam Sjoerd Booijink in de ploeg voor Tim Stopel. De tweede helft begon Fleringen sterk. Er werd veel druk naar voren gezet en Fleringen wist daardoor al na een minuut de gelijkmaker te scoren. Dries Koopman kreeg de bal aan de rand van het strafschopgebied aangespeeld. Met een fraaie voetbeweging ontdeed hij zich van zijn directe tegenstander en wist hij de bal hard in de bovenhoek te schieten. Gesterkt door deze snelle gelijkmaker ging Fleringen op zoek naar meer. SV De Lutte probeerde vooral gevaarlijk te worden via de lastig te bespelen Lukas Vreijsen en aanvoerder Jacco Punt. Fleringen gaf weinig weg en op de momenten dat De Lutte er door wist te komen was daar altijd nog rustpunt Jeffrey Heithuis die het gevaar weg wist te werken.

De gehele tweede helft was het Fleringen dat het meeste aanspraak maakte op de voorsprong. Na een uur spelen was Fleringen al eens dichtbij toen Jeffrey Heithuis een vrije trap ongelukkig op de binnenkant van de paal schoot. Even later volgde er een mogelijkheid voor Martijn Poppink. De geslepen Fleringse aanvalsleider wist echter de bal net niet hard genoeg te raken. Fleringen won bijna alle duels op het middenveld en de spelers van De Lutte raakten steeds gefrustreerder. Vooral de enkels van Steven Schepers kregen het een aantal keer behoorlijk te verduren. Fleringen was een aantal keer dichtbij de voorsprong maar zowel Steven Schepers als Martijn Poppink vonden na mooie loopacties doelman Tom Bulter op hun weg.

Na zeventig minuten spelen kwam er dan toch de dik en dikverdiende voorsprong voor Fleringen. De jonge Tieme Koopman, die vrijwel de gehele wedstrijd de linksbuiten van De Lutte achter zich aan zag lopen, brak door over de rechterkant en leverde een afgemeten voorzet af op het hoofd van Martijn Poppink. In Fleringen weet men wat er dan gebeurd: doelpunt. Fleringen vierde deze prachtige treffer terecht zeer uitbundig. De laatste twintig minuten deed Fleringen er alles aan om de overwinning over de streep te trekken. Jitse Nijland en Jasper Slaghekke kwamen in de ploeg voor Steven Schepers en Dries Koopman. Dries en Steven speelden een fantastische wedstrijd en hadden tachtig minuten lang alles gegeven voor de ploeg. Het was fantastisch om te zien hoe de ploeg elkaar op sleeptouw nam en hoe spelers elkaar hielpen. De normaal gesproken zeer gevaarlijke Lukas Vreijsen van SV De Lutte werd door de Fleringer achterhoede volledig uit de wedstrijd gespeeld. De Lutte ging aanvallender spelen en hierdoor ontstonden er grote ruimtes achter de verdediging. Eindstand 1-2.

De volgende competitiewedstrijd speelt Fleringen op zondag 10 maart. VV Manderveen is dan op ’t Reuvekamp de tegenstander.