VKC heren blijft ook na zaterdag ongeslagen in 2019

De heren van VKC mochten zaterdag afreizen naar Nunspeet. Door 2 overwinningen en een uitstekende vorm van de heren uit Tubbergen was er wederom veel vertrouwen dat er hier weer 3 punten gehaald konden worden. Helaas ontbraken er spelers aan de kant van de Tubbergenaren, dit gaf wel een kans voor de jonge spelers Tim Harmelink, Twan Harmsen en Jurian Krom om een paar minuten te mogen mee pakken in de hoofdmacht.

De eerste periode is uitvoeren wat coach Marcel heeft aangegeven. Press hele veld. Stuur je teamgenoot er ook op aan als die het niet doet. Samen moet je het oplossen. Na twee goed uitgespeelde aanvallen van Nunspeet staat de score op 2-0. Vanaf de kant werd er driftig geschreeuwd om te pressen en dit resulteerde in 3 doelpunten voor VKC. Stand 2-3. De thuis spelende ploeg gaf daarop snel antwoord met 2 rake treffers, 5-3.

Tijdens de tweede periode wist VKC niet haar eigen spel te vinden, Nunspeet wist daar gretig gebruik van te maken en de voorsprong te vergroten naar 7-3. VKC dat al vaker had bewezen sterk te zijn in een achterstand situatie liet het hoofd zeker niet hangen en wist nog snel twee doelpunten mee te pakken. Stand 7-5 eind 2e periode.

Na een scherpe toespraak en uitleg van coach Marcel Jacobs begonnen de heren heel sterk aan de tweede helft van de wedstrijd. De heren zetten de achtervolging door met een aantal harde schoten van Bram Paus. Met hard werken en samenwerken is de stand aan het einde van de 3e periode gelijk getrokken tot 8-8.

Met veel zwemwerk een gemiste 5-meter van ZPC is de stand 9-10 in het voordeel van VKC. Om het nog even spannend te maken besloot Bram Paus in de laatste 22 seconde nog een zware overtreding te maken. Hierdoor was het alles of niets voor Nunspeet om de stand gelijk te maken met een overtal situatie. Door sterk verdedigend werk van VKC werd deze uitgelezen kans niet benut. Eindstand 9-10.

Doelpunten: Bram Paus: 6 keer en Tom ter Wee en Rogier Krom elk 2 keer.