TOP in degradatie problemen na nipt verlies tegen DTG

Afgelopen zaterdag stond er voor TOP de thuiswedstrijd tegen DTG op het programma. Voor TOP zijn de komende 5 wedstrijden van zeer groot belang. TOP staat op een gedeelde laatste plaats en moet minimaal 5 punten behalen om een eventuele degradatie te voorkomen. Deze inhaalslag moest afgelopen zaterdag worden ingezet. Dit zou echter geen makkelijke opgave worden. DTG staat op een gedeelde eerste plek zonder één enkele verliespartij.

TOP begon de wedstrijd goed en kwam snel op 4-2 voorsprong. TOP speelde aanvallend geduldig en wist verdedigend goed de focus te houden. Halverwege de 1ste helft kwam DTG op gelijke hoogte. De ploeg uit Friesland scoorde veel uit vrije ballen en strafworpen. TOP nam in de tussentijd een time out en bracht 2 nieuwe spelers het veld in. Coach Alan Burchartzt was niet tevreden over de kleine voorsprong. De ruststand van de eerste helft was een 11-10 voorsprong voor TOP.

TOP begon goed in de 2de helft en wist DTG steeds op een 2 verschil te houden. Ondertussen was DTG begonnen met achter verdedigen en dit wierp zijn vruchten af. TOP kon niet verder uitlopen naar een groter verschil maar, doordat DTG aanvallend de kluts ook even kwijt was, bleef TOP de voorsprong vasthouden. Bij een stand van 18-16 begon de ploeg uit Friesland makkelijk te scoren en wist 4 keer achter elkaar te scoren. TOP had ondertussen enkele keren gewisseld en wist weer terug te komen in het spel. Met nog 3 minuten te spelen leek DTG de wedstrijd op slot te gooien door de 18-21 te scoren. Top zette nog een laatste keer aan en kwam nog tot 20-21. In de laatste minuut was er nog een aanval met de kans op de gelijkmaker maar de viel echter niet waardoor TOP uiteindelijk het veld afstapte met een zuur verlies.

TOP zit na deze nederlaag in een zeer lastig pakket. De ploeg zal uit de laatste 4 wedstrijden 5 punten moeten behalen om degradatie te voorkomen. De eerste stap naar deze doelstelling zal aankomende zaterdag moeten worden gezet. TOP gaat dan op bezoek bij Rheko uit Rheden. Aanvang van deze wedstrijd is om 15:45 uur.