EHV-hockeyheren verspelen 2-1 voorsprong tegen Leusden

De hockeyheren van EHV hebben zondag in de eerste klasse met 2-2 gelijk gespeeld tegen Leusden. Het thuisduel tegen de Utrechters stond in het teken van collectief eerbetoon aan Lotte van der Zee, de 20-jarige EHV-keepster die woensdagavond na een hartstilstand is overleden en voor wie voorafgaand aan de wedstrijd een minuut stilte in acht wordt genomen.

De thuisploeg is vanaf het begin de dominerende ploeg, maar verzuimt in de vijandelijke cirkel de trekker over te halen. Een ijzersterke hockeywet zegt dan dat het aan de overkant wel raak wordt, en inderdaad: een dubieus weggegeven strafcorner leidt tot de 0-1 ruststand. In de tweede helft hetzelfde beeld: EHV dat de tegenstander de wil oplegt en kansen realiseert, met het verschil dat het nu wel profiteert.

Een serie van drie strafcorners resulteert in een strafbal, die door Robbert Overvoorde ijskoud wordt benut. Niet heel lang later herhaalt bij dit kunstje, dat evenwel niet voldoende is voor de volle winst, want een onhandige actie op de rand van de EHV-cirkel geeft Leusden de kans om via een strafcorner op de valreep gelijk te maken: eindstand 2-2. Beide ploegen hebben er vrede mee, temeer daar alle spelers zich er van bewust zijn dat er soms belangrijkere dingen zijn dan het winnen of verliezen van een hockeywedstrijd, laat staan het verspelen van een 2-1 voorsprong.