Gehavend TOP verliest in slotfase van Rheko

Afgelopen zaterdag stond voor TOP de uitwedstrijd tegen Rheko uit Rheden op het programma. In de thuiswedstrijd wist TOP een punt te behalen na een moeizame wedstrijd. TOP kon afgelopen zaterdag bij een verlies en winstpartijen van de concurrenten drie speelrondes voor het einde al degraderen. Zaak was dus om de punten mee te nemen naar Vroomshoop. Bij TOP ontbraken Martin bakker en Björn Klaassens, zij werden vervangen door de prima spelende Jordy Reekers en Mark Ekkel. Voor eerstgenoemde was het zijn basisdebuut in het vlaggenschip. In een sfeervolle en goed gevulde sporthal was het de thuisploeg wat haar eerste aanval promoveerde tot doelpunt.

TOP scoorde daarna direct tegen en wist even later ook op voorsprong te komen 2-3. Rheko had veel moeite met het spelen van lange aanvallen en liep de eerste helft achter de feiten aan. TOP stond op de 1-0 na, de hele eerste voor. Bij 3-6 leken de toppers uit te kunnen lopen maar door het falen in de afronding kroop Rheko terug tot 1 doelpunt 6-7. Het einde van de eerste helft naderde, TOP had weer een verschil van 2 op de borden en leek met een goed gevoel de rust in te gaan, dit gebeurde echter niet want door dom balverlies bepaalde Rheko in de slotseconde de ruststand op 8-9.

Met toch een kleine kater de kleedkamer in te zijn gestapt was er wederzijds ook een goed gevoel. TOP speelde sterk en had het aan zich zelf te danken dat de voorsprong niet groter was dan 1 doelpunt. De tweede helft had eenzelfde speelbeeld als die van de eerste. TOP opende de score, maar kon niet uitlopen naar een groter verschil. Omdat Rheko aanzienlijk meer druk gaf t.o.v. de eerste helft en het tempo bij TOP erg laag lag, werd het aanvallend aan de kant van de toppers te statisch neergezet. Omdat Rheko het aanvallend het verschil niet kon maken was de tussenstand halverwege de 2de helft 10-11.

Nadat Rheko op voorsprong was gekomen ging het wat makkelijker bij de ploeg uit Rheden. Ze liepen 5 minuten voor tijd uit naar 16-12 en de wedstrijd leek gespeeld. Echter scoorde TOP 2 snelle doelpunten waardoor de spanning weer terug was in de wedstrijd. Uiteindelijk gooide Rheko de wedstrijd 2 minuten voor het einde de wedstrijd op slot door te scoren. De goed leidende scheidsrechter floot af bij een eindstand van 17-14.

TOP heeft door het verlies van concurrenten Elburg en Rood-Wit statistisch nog een kleine kans op handhaving. Het zal de komende 2 wedstrijden moeten winnen en hopen op gunstige uitslagen op de andere velden. Rheko lijkt door de overwinning veilig te zijn en zal waarschijnlijk volgend jaar ook weer uitkomen in de 2de klasse. Voor TOP staat er komende zaterdag de thuiswedstrijd tegen Rood-wit op het programma. Deze wedstrijd zal moeten gewonnen worden, en het liefst met een verschil van 5 (onderlinge resultaat). Aanvang van deze wedstrijd is 17:50 uur.