Gaat de zon zaterdag doorbreken voor SVZW bij CSV?

Door de resultaten van de laatste weken worden de wolken boven SVZW steeds donkerder en donkerder. Gaat de zon nog doorbreken dit seizoen en misschien wel zaterdag tegen CSV Apeldoorn? CSV Apeldoorn staat op dit moment op de 13e plaats op de ranglijst. Is dat aan het eind van de competitie nog zo, dan moet CSV proberen om zich via de nacompetitie te handhaven in de hoofdklasse. Op dit moment is er echter nog alle kans om op de veilige 12e plaats te komen. De achterstand op Buitenpost is maar 3 punten, al heeft Buitenpost nog wel een inhaalwedstrijd te goed. CSV Apeldoorn moet dus nog wel aan de bak de komende wedstrijden.

Afgelopen zaterdag verloor CSV met 3-0 van Sparta Nijkerk. Volgens het verslag op de clubwebsite een terechte nederlaag. Vooral in de 1e helft was Sparta veel beter. De spelers hebben dus wat goed te maken voor de eigen supporters. Trainer Jeroen Burghout (foto) zal daar deze week ook op hameren bij de spelers. Als hij tenminste hersteld is van de griep die hem verhinderde om zijn elftal te coachen in Nijkerk. De trainer is voor het 2e seizoen werkzaam in Apeldoorn en heeft ook al een contract voor het komende seizoen. De topscorers van CSV Apeldoorn zijn Steven van Es en Sander Krijns. Samen zij ze goed voor 17 doelpunten. In Wierden eindigde de wedstrijd in 1-1. Opnieuw een gelijkspel, daar schieten beide ploegen niets mee op.

SVZW speelde zaterdag met 2-2 gelijk tegen Buitenpost. En dat in een wedstrijd waarin de winst heel dichtbij was. Ga maar na, in de 89e minuut kopte Deniz Sahbaz heel fraai de 2-1 binnen. Maar het lukte niet om deze driepunter over de streep te trekken. In blessuretijd toch nog de gelijkmaker incasseren, dan moet je toch eens goed bij jezelf te rade gaan. Op hoofdklasse niveau mag je dat niet overkomen. En dit is niet de eerste keer dit seizoen. Wat dat betreft lijken de spelers niet te leren van voorgaande wedstrijden. Een voorbeschouwing is doorgaans positief opbouwend, maar dit moest ik toch even kwijt.

Zaterdag de kans om te laten zien dat SVZW wel degelijk thuis hoort in de hoofdklasse. Uitwedstrijden naar Apeldoorn zijn nooit makkelijk. Toch zijn er wel degelijk kansen op punten, want ook CSV Apeldoorn heeft het moeilijk in de hoofdklasse. Deze week hard trainen en dan er zaterdag 100% voor gaan. Scherp verdedigen, maar ook scherp zijn voor de goal. Want kansen creëren lukt elke wedstrijd wel, maar deze benutten is ook belangrijk. Punten zijn nodig, want de situatie waarin SVZW nu zit is van verre van rooskleurig. De wedstrijd op sportpark Orderbos in Apeldoorn begint om 15:00 uur.

Foto’s CSV: Website CSV.