Zwart Wit speelt koploper naar eerste nederlaag

De Deldense Korfbal Vereniging Zwart Wit heeft uitstekende zaken gedaan voor promotie naar de tweede klasse, door koploper Club Brothers naar de eerste nederlaag van dit seizoen te spelen. In een spannende wedstrijd tussen de nummers 1 en 2 uit de poule, was het Zwart Wit die de verdiende overwinning over de streep trok; 16-15. Nadat de eerste wedstrijd in een 14-14 gelijkspel eindigde, wist Zwart Wit dat winst noodzakelijk was om de kansen op promotie in eigen hand te hebben. Doordat de top drie bij elkaar staat en alleen de eerste twee plekken recht geven op promotie, moest er gewonnen worden van de Groningers. Bij winst van Club Brothers, zou het kampioenschap voor hen een feit zijn.

De eerste helft begon aan Deldense kant goed. Er werd fel gespeeld en druk gehouden op de aanvalskracht van de Groningers. Beide partijen waren bewust van de belangen die er op het spel stonden. De wedstrijd ging gelijk op, waarbij Zwart Wit telkens de eerst scorende ploeg was. Club Brothers moest in de achtervolging en deed dit met verve. Vlak voor de pauze wisten de geel-zwarten voor het eerste een voorsprong te nemen en moesten de Deldenaren in de achtervolging. Bij een stand van 10-10 werden de kleedkamers opgezocht.

Na rust was het opnieuw Club Brothers welke een voorsprong wist te nemen. Zwart Wit streed voor elke bal, verdedigde goed terug, legde veel druk in de rebound en bleef knokken voor elke bal. Naarmate de wedstrijd vorderde bleek Club Brothers hier meer moeite mee te hebben en kwam moeizaam tot kansen en moeizaam tot scoren. 15 minuten voor het einde kreeg Zwart Wit meer grip op de rebound van de Groningers en kon het veldoverwicht uitgedrukt worden in meer kansen dan de tegenpartij.

Bij een stand van 13-14 nam Zwart Wit het voortouw en wist driemaal op rij te scoren, zonder een doelpunt tegen. Het slotakkoord was voor de Groningers, maar dichterbij dan 16-15 kwamen zij niet. Met deze uitslag ligt de top drie op één punt van elkaar. Waar Zwart Wit op bezoek gaat bij Vitesse, de nummer 7 uit de poule, spelen de nummers 1 en 3 komende week tegen elkaar. Bij een gunstig scenario, kan behalve promotie, ook de kampioensvlag gehesen worden voor Zwart Wit.