Bon Boys na winst koploper 2e klasse J

Voor het eerst dit seizoen is Bon Boys koploper in de tweede klasse J. Door de zege bij SC Overwetering (2-0) en het puntenverlies van Voorwaarts Twello mag de ploeg van Berthil ter Avest zich de nieuwe lijst aanvoerder noemen. Het worden nog spannende, maar ook mooie weken. Bon Boys deed zondag in Olst wat het doen moest: de ploeg rekende af met de thuisploeg, die er alles aan is gelegen om boven de streep te blijven.

De zege kwam niet in gevaar. Bon Boys was de betere ploeg, maar het verzuimde de trekker over te halen, waardoor Overwetering te lang in leven bleef. In de slotfase kregen de gastheren zowaar nog een dot van een kans en dat mochten de bezoekers zich aanrekenen. Het was Stein Vrieze die binnen 20 minuten na een goede, snelle aanval de 1-0 binnenschoot. Bon Boys had het overwicht, maar de ploeg was in de laatste fase richting het doel van de tegenstander te slordig.

Na rust was Bon Boys te nonchalant dan wel te weinig precies bij het uitspelen van de aanvallen. Na de vroege 2-0 in de tweede helft van Stein Vrieze kreeg het elftal de nodige kansen, maar het verschil in kwaliteit werd in de score niet tot uiting gebracht, waardoor de eindstand op 0-2 bleef steken.