Meiden Hilversum en HC Twente in evenwicht

Afgelopen zaterdag moesten de meiden van HC Twente MB1 op bezoek bij Hilversum MB1. De stand in de landelijke Super-B klasse is ongemeen spannend met vijf ploegen die allemaal nog meedraaien om het kampioenschap. Twente en Hilversum stonden voor aanvang op de respectievelijk 4e en 5e plaats met een gelijk aantal punten, 18 uit 10 wedstrijden. Alle ingrediënten aanwezig voor een mooie en spannende pot. Daar leek het direct na het beginsignaal niet op want Hilversum had het initiatief en Twente kon zich daar niet onderuit spelen. Twente had het nodige fortuin aan haar zijde, Hilversum wist drie keer de paal te raken, maar de bal ging er niet in. Na 20 minuten wist Twente de greep op de wedstrijd wat meer in eigen hand te krijgen. Dat resulteerde voor rust nog in twee prachtkansen, maar ook daar leidde het niet tot een doelpunt. Beide teams gingen met 0-0 de rust in.

In de tweede helft was er sprake van een totaal andere wedstrijd. Nu was Twente de bovenliggende partij en kwam steeds beter in haar spel. De 1-0 werd door Floor Wilms gescoord, door na een goede onderschepping de cirkel in te slalommen en hard diagonaal het net te raken. Helaas was het kort daarna al weer 1-1 door een benutte strafcorner. Maar waar in de eerste helft beide doelen leeg bleven, werd er nu direct wel weer gescoord. Noa Westenberg soleerde vanaf de middenlijn naar de achterlijn en wist op zeer knappe wijze de 1-2 te scoren. Met nog 10 minuten te gaan kwam Hilversum toch weer langszij. Door een discutabele strafbal werd de stand gelijk getrokken. Ondanks dat beide teams nog vol voor de overwinning gingen, moesten zij uiteindelijk genoegen nemen met een puntendeling. Door het verlies van Klein Zwitserland stijgt Twente een plekje op de ranglijst.