DOS’37 na emise definitief veilig

Op sportpark Het Midden speelde DOS’37 gelijk tegen De Merino’s uit Veenendaal. Door de 1-1 eindstand wisten de Vriezenveners het verblijf in de eerste klasse definitief veilig stellen. Voor de Veenendalers is dat nog niet zeker. Het duel kende een aantrekkelijk begin met twee ploegen, die graag wilden aanvallen. Vooral de gasten kwamen goed uit de startblokken, omdat winst noodzakelijk was, zonder echt gevaarlijk te zijn. Dat was wel Sten Middelkamp namens de thuisploeg, die zijn voorzet op de lat zag belanden. Toch leidde dat niet tot een beter spel bij de Vriezenveners. In de 21e minuut kwamen de gasten op voorsprong.

.Aron Koning kwam in balbezit op de eigen helft en verscheen nagenoeg zonder enige weerstand bij het strafschopgebied van de gastheren. Hij zag zijn kans schoon en schoot de 0-1 binnen. De ploeg van trainer Durmuşoğlu was geenszins onder de indruk. Amper twee minuten later stond het al weer gelijk. Stef van der Velden werd binnen de beruchte lijnen onderuit gehaald en bezorgde zodoende zijn ploeg een strafschop. En dan werd er meestal gezegd, dat de speler, die gevloerd was, niet vanaf elf meter moest aanleggen. Van der Velden bewees het tegendeel door onberispelijk raak te schieten: 1-1.

Beide ploegen kregen nog enkele mogelijkheden, die niet werden benut. Ook niet in de tweede helft. Het werd na de pauze voor het publiek een saaie vertoning. De Merino’s voerden grotendeels wel de boventoon, maar kwamen niet tot kansen om te scoren. Ook DOS’37 wist geen mogelijkheden te creëren om treffers op het scorebord te doen verschijnen. Ondanks het goede optreden van Stan Tempert, die in de basis als linksback begon en geblesseerd moest uitvallen, bleef de eindstand ongewijzigd: 1-1.

Foto’s: Jeroen Tempert.