Den Ham blijft ondanks de nederlaag toch in de 2e klasse

Ondanks de 0-1 nederlaag tegen De Esch heeft v.v. Den Ham het toch gered om ook het komend seizoen in de 2e klasse te acteren. De ploeg uit Oldenzaal had afgelopen week al afscheid genomen van de trainer en was er alles aan gelegen om een goede indruk te maken, tevens als start voor de na-kompetitie waartoe de ploeg is “veroordeeld”. Het eerste deel van de partij was Den Ham duidelijk de bovenliggende ploeg. Alleen door een “poedel” van Rane Kootstra kreeg De Esch een mogelijkheid tot scoren die niet werd benut.

Aan de andere zijde wist de Hammer ploeg wel enkele malen het net te vinden. Echter tot drie keer toe werd een doelpunt afgekeurd wegens vermeend buitenspel, waarbij zeker bij een treffer van Michiel Schurink een onpartijdige VAR werd gemist, anders was het zeker een doelpunt geweest. In de 34e minuut kreeg De Esch een dot van een kans, maar was doelman Jeffrey Ekkel, als zo vaak dit seizoen in een één tegen één situatie weer de redder.

Na de pauze was het spel van Den Ham onsamenhangend. Toch bleven de kansen komen. In de 52e minuut was het Leon Harmsen die voor eigen succes ging, waarbij een pass op de vrijstaande Kevin Ruiterkamp zeker tot een doelpunt zou hebben geleid. Den Ham bleef aandringen om er in ieder geval de laatste partij van dit seizoen winnen af te sluiten. Middels een beauty van een goal vanaf de rechterkant in de verre bovenhoek van Koen Timan werden de Hammer aspiraties echter de grond in geboord.

Na afloop van de wedstrijd werd er nog afscheid genomen van verzorgster Loes Otten, die wel door gaat al herstel trainster, vlaggenist Henk van Leussen en assistent trainer Dennis Kolkman, komend jaar actief als jeugdtrainer bij Den Ham.