Hardwerkend Amicitia verliest van degradatie concurrent AVO

Het droomscenario van Amicitia om dit seizoen ook in de veldcompetitie handhaving in de Overgangsklasse te bereiken verbrokkelt naarmate de weken verstrijken. De Vriezenveense formatie was afgelopen zaterdag niet in staat om het verschil te maken tegen directe concurrent AVO uit Assen.

In de voorbereiding werd alles goed doorgesproken en in trainingsvormen geoefend. Iedereen stond op scherp en wilde een goed resultaat bereiken in deze voor beide ploegen zeer belangrijke wedstrijd. Alleen voor de winnaar zou de kans op een beslissingswedstrijd in het vizier blijven. Verlies betekent zo goed als zeker directe degradatie.

AVO zorgde vorig weekend voor een knap gelijkspel tegen koploper Heerenveen en was niet met mindere ambities naar Vriezenveen gekomen. Dat werd vanaf het beginsignaal duidelijk want binnen zes minuten leidde de ploeg uit Assen met 0-4. Amicitia moest zich duidelijk herstellen maar kwam verdienstelijk terug tot 5-4. Toch ging het zoals wel vaker vlak voor rust opnieuw de verkeerde kant op voor de oranjekragen. AVO nam het initiatief en liep uit naar een 6-10 ruststand.

In de tweede helft probeerde Amicitia het verschil goed te maken. Bas Drent kwam flink in botsing met een dame van AVO. De fysieke schade leek (voor beide) mee te vallen, maar later vroeg Drent toch om een wissel. Aansluitend werden nog enkele vakwissels doorgevoerd om tot het gewenste resultaat te komen. Halverwege kwam Amicitia terug tot 14-16 en leek de aansluiting mogelijk. Maar AVO pareerde de aanvallen met goed spel, Amicitia incasseerde te makkelijk tegentreffers en AVO liep verder uit naar 14-18. Beide ploegen scoorden tot slot elk nog een keer. Eindstand 15-19.

Degradatie is nu weliswaar nog geen voldongen feit, maar er moet een wonder gebeuren wil men dit nog tegen gaan. De achterstand op AVO bedraagt twee punten plus een slechter onderling resultaat. Voor Amicitia resteren nog twee wedstrijden waarin maximaal vier wedstrijdpunten kunnen worden behaald. Daarbij is het bovendien afhankelijk van de resultaten van AVO. De verwachting is dan ook dat er komend seizoen in Vriezenveen in de veldcompetitie na vele jaren op een niveau lager gespeeld moet gaan worden. Komende zaterdag speelt Amicitia de laatste thuiswedstrijd tegen Sparta uit Zwolle, aanvang 15.30 uur op sportpark Het Midden.