Prima begin v.v. Den Ham in beker toernooi

De bal rolt weer om het “echie” op de Rohorst. Zaterdag speelde Den Ham de eerste wedstrijd in het bekertoernooi tegen de zondag 2e klasser Lemelerveld. Er ontspon zich een mooi duel waarbij beide ploegen probeerden druk te zetten op de tegenstander.

De ploeg van trainer Jurgen Kok heeft wat mutaties ondergaan dit seizoen door vertrek van o.a. Michel Kamphuis, maar daar staat tegenover de komst van enkele getalenteerde jeugdspelers als Luuk Kuiper en Julian Nijland. Daarnaast is Dewy Drost weer inzetbaar na een langdurige blessureperiode.

Drost (foto) nam de openingstreffer van Den Ham voor zijn rekening in de 26e minuut met een fraai afstandsschot. Daarna golfde het spel op en neer met (dotten van) kansen voor beide ploegen, gescoord werd er in de eerste helft verder niet.

Na de pauze was Den Ham de bovenliggende ploeg. De Hammenaren liepen uit na een 3-0 voorsprong door doelpunten van Kevin Ruiterkamp uit een strafschop en door Daan Timmerman.