Amicitia herstelt zich met winst op MIA

Na de ongelukkige nederlaag vorige week in Nijmegen moest Amicitia op zoek naar de eerste wedstrijdpunten in de Eerste Klasse. MIA speelde de afgelopen seizoenen uitsluitend in deze klasse en bleek daardoor een redelijk onbekende tegenstander voor de Vriezenveense formatie. De ploeg uit Amersfoort won wel haar eerste wedstrijd tegen De Parabool.

Amicitia had wat recht te zetten en wilde dat vanaf de eerste minuut duidelijk maken. Toch waren het de bezoekers die direct na het beginsignaal scoorden. De oranjekragen hadden tot de twaalfde minuut nodig om voor het eerst de leiding te nemen (5-4). Die voorsprong kwam daarna niet meer in gevaar en het verschil bleef tussen de drie en vijf doelpunten. Ruststand 14-10.

Amicitia probeerde de afgesproken tactiek in de tweede helft zo goed mogelijk uit te voeren. Het liet bij vlagen goed korfbal zien en kwam eigenlijk geen moment meer in gevaar. MIA gaf niet op maar de vermoeidheid sloeg uiteindelijk toe bij de ploeg uit Amersfoort. Amicitia maakte daar goed gebruik van (15-12, 18-14, 22-17). Quinten Landkroon kroonde zichzelf tot topscorer en deed dat onder andere door voor de tweede keer twee doelpunten achter elkaar binnen te schieten. In de laatste vijf minuten werd er niet meer gescoord. Eindstand 24-18.