Excelsior’31 krijgen zaalvoetballes van FC Eindhoven

De zaalvoetballers van Excelsior’31 zijn vrijdagavond van een koude kermis thuis gekomen. Het bekerduel bij de voormalig landskampioen én regerend bekerhouder FC Eindhoven ging met maar liefst 16-2 verloren Het bekertoernooi eindigt hiermee na één ronde voor de Rijssenaren.

Met FC Eindhoven als één van de zwaarst mogelijke tegenstander waren de verwachtingen bij Excelsior’31 uiteraard niet hoog. De gastheren spelen al jaren in de top van Nederland en hebben een goed gevulde prijzenkast. De eerstedivisionist uit Rijssen was niet opgewassen tegen het geweld van de eredivisionist uit Eindhoven, dat al diverse landstitels en bekers op zak heeft.

Bij rust keken de Rijssenaren al tegen een 10-0 achterstand aan. Nagenoeg iedere doelpoging leverde een tegentreffer op. Er zaten een paar mooie aanvallen tussen, maar de thuisploeg had ook een aantal geluksgoals. Het één en ander volledig aan Excelsior’31 zelf te wijten, waar geen enkele speler thuis gaf. Op de eerste paar minuten na, kwam het totaal niet aan voetballen toe en werden slordige acties op het veld genadeloos afgestraft.

In de tweede helft had Excelsior’31 iets meer balbezit en gaf het verdedigend iets minder weg. Toch was het niveauverschil tussen beide teams nog steeds erg groot. De Thuisploeg liep uit naar een 15-0 voorsprong, waarna Excelsior’31 in de slotfase toch nog tweemaal het net wist te vinden, met uiteindelijk een 16-2 eindstand. Excelsior’31 zal deze bekerwedstrijd snel moeten vergeten en het vizier op volgende wedstrijd moeten zetten. Volgende week vrijdag wacht namelijk de tweede competitiewedstrijd. De rood-witten spelen dan uit in Heerhugowaard tegen de reserves van FC Marlene.