TVC’28 begint met winst op Voorwaarts Twello

TVC ‘28 was in de wedstrijd tegen sv Voorwaarts Twello de eerste minuten positioneel zoekend naar een oplossing om Voorwaarts aan te pakken, maar kreeg geen vat op de tegenstander. De eerste mogelijkheden waren dan ook voor Voorwaarts, wat in de 12e minuut zelfs resulteerde in een doelpunt van Voorwaarts.

Hierna volgde een rommelige periode, waarna TVC ‘28 na een half uur eindelijk grip kreeg op de tegenstander. Door een blessure moest Jeffrey Huizinga, Stef Roelofs vervangen. Dit gaf de trainers een kleine mogelijkheid het team iets anders neer te zetten waardoor een periode van lichte overwicht van TVC ‘28 volgde. Grote kansen werden echter niet gecreëerd, waardoor de ruststand 1-0 bleef.

TVC ‘28 kwam de tweede helft veel feller uit de kleedkamer en dat resulteerde na 5 minuten al in de 1-1, gemaakt door Okke Schepers met een droge knal vanaf de rand 16 meter. Hierna volgden nog een paar grote kansen, maar gescoord werd er niet.

Rond de 65e minuut moest Ruud Hesselink twee keer knap redden om Voorwaarts een voorsprong te belemmeren. Uit een corner in de 73e minuut van Okke Schepers ontstond een ware scrimmage voor de goal van Voorwaarts, maar op miraculeuze wijze wisten de mannen uit Twello het doel schoon te houden.

De druk van TVC ‘28 nam echter toe en dat bracht Voorwaarts in verwarring. Dit leidde in de 80e minuut tot een schlemielige situatie aan de kant van Voorwaarts. De laatste man wilde rustig terug koppen op zijn doelman, maar Kelvin Stopel had dit doorzien en kon als een duveltje uit een doosje de bal over de keeper van Voorwaarts koppen met de 1-2 tot resultaat.

Tot de laatste minuut bleef het spannend, maar uiteindelijk een terechte overwinning voor de mannen van coach Michiel Mensink (foto).

Actie foto: Paul Snijders