Blauw Zwart verliest onnodig punten in eigen huis

Afgelopen zaterdag stond er voor Blauw Zwart een thuiswedstrijd te wachten tegen EKC 2000. Geen onbekende tegenstander, aangezien de Wierdenaren in de voorbereiding al naar Emmen waren afgereisd voor een oefenwedstrijd. EKC 2000 had tot dit moment nog geen punten verloren en Blauw Zwart had slechts 1 punt weten te bemachtigen. Om half 4 werd er afgegooid en de ploeg uit Wierden opende de score. EKC 2000 antwoorde snel door het maken van de 1-1. De eerste helft ging erg gelijk op. Door de harde regen in de eerste helft werd het veld natter, de bal gladder en het spel trager. Het rustsignaal klonk bij een stand van 6-8 in het voordeel van de bezoekers uit Emmen.

In de tweede helft was het weer Blauw Zwart die de score opende. De Wierdenaren wisten door goed spel de achterstand weg te werken en zelfs op een voorsprong van 10-9 te komen. EKC 2000 wist in de slotfase de korf nog driemaal te vinden. De bal ging er bij de Wierdenaren niet meer in en zo werd er afgefloten met een stand van 10-12. Kijkend naar de hele wedstrijd is dit puntenverlies onnodig geweest voor de ploeg uit Wierden. Volgende wedstrijd wordt er door Blauw Zwart voor 2 punten gestreden in Doetinchem tegen Olympus’58 1.