DOS’37 en Go Ahead Kampen delen de punten: 3-3

Afgelopen zaterdag heeft DOS’37 de eerste uitwedstrijd tegen Go Ahead Kampen met 3-3 gelijkgespeeld. Na in de eerste twintig minuten nauwelijks aan het voetballen te zijn toegekomen en op een 1-0 achterstand te zijn geraakt, kwam DOS gaandeweg het tweede deel van de eerste helft beter in haar spel. De eerste kans was meteen de gelijkmaker en met een 1-1 tussenstand werd er gerust. Na de thee kwam DOS twee keer op een voorsprong maar ook twee keer was het Go Ahead Kampen dat gelijk wist te maken, met een uiteindelijk terechte 3-3 eindstand.

DOS’37 begon de wedstrijd in een regenachtig Kampen moeizaam, dit in tegenstelling tot Go Ahead Kampen dat direct vanaf de start het heft in handen wist te nemen en continue dreigend op het doel van Jordy Dijkhuis afkwam. DOS kwam er niet uit en als men al eens bij de aanvallers kwam, was er direct balverlies en kon Go Ahead Kampen weer verder gaan met het opbouwen van haar aanvallen. De eerste waarschuwing was een schot op de paal in de 5e minuut en in de 10e minuut was het raak met een schot vanaf de 16 meter door Draganovic. Het schot leek houdbaar maar waarschijnlijk zag de keeper de bal pas laat in zijn richting komen, in ieder geval een terechte voorsprong voor Go Ahead Kampen. De druk bleef in de daaropvolgende 10 minuten nog steeds hoog en het leek een moeilijke middag te worden voor DOS.

Maar in het tweede deel van de eerste helft kreeg DOS meer grip op het middenveld en met name Douwe Koebrugge, Nick Wennink en Hidde Boers kwamen beter in het spel en wisten daarmee zelf tot aanvallen te komen en Go Ahead Kampen te ontregelen. In de 34e minuut was het dan ook bij de eerste de beste vloeiende aanval raak. Een goede voorzet van Martijn Olde Olthof werd met een subliem hakje achter het standbeen door Menno Kamphuis binnen getikt. Vanaf dat moment kreeg DOS ook een overwicht en kort daarna werd een doelpunt van Ronald te Morsche afgekeurd vanwege buitenspel. In de slotfase werd het nog even spannend doordat de goed leidende scheidsrechter Hulsmeijers een doelpunt van Go Ahead Kampen afkeurde vanwege hands of buitenspel. In ieder geval gingen we met een 1-1 stand de rust in.

De tweede helft was een voortzetting van het tweede deel van de eerste helft, een goed (beter) positioneel spelend DOS’37, welke de wedstrijd bepaalde, met overigens ook op veel momenten een aantal gevaarlijke uitvallen van de kant van Go Ahead Kampen. In de 59e minuut was het DOS dat de leiding nam, een goede onderschepping van Sten Middelkamp bracht Douwe Koebrugge in balbezit en hij passeerde zijn tegenstander en zette daarmee opnieuw Menno Kamphuis alleen voor de keeper en hij zorgde voor de 1-2 voorsprong voor DOS. Vanaf dat moment kreeg DOS een aantal prachtige kansen, in de 61e minuut kwam Menno Kamphuis er door vanaf eigen helft maar de keeper van Go Ahead Kampen wist goed te redden en in de 67e minuut werd opnieuw een doelpunt afgekeurd voor DOS vanwege buitenspel.

Go Ahead Kampen wist echter haar rug te rechten en zorgde voor meer dreiging naar voren, DOS leundewat meer achterover en wilde de 1-2 voorsprong verdedigen. Meestal is dat geen goede tactiek en na enkele schoten was het Arjan Wichers die met een afstandsschot voor 2-2 zorgde. In het laatste kwartier volgden er een aantal wissels en zijn beide ploegen aan elkaar gewaagd. In de 87e minuut was het opnieuw Douwe Koebrugge die de bal kreeg en met een prachtige boogbal zette hij Nick Wennink vrij voor de keeper, Nick schoot in eerste instantie tegen de keeper aan maar wist vervolgens in de rebound de bal binnen te koppen en voor de 2-3 aan te tekenen. De punten leken binnen, maar in de 91e minuut wist Go Ahead Kampen opnieuw met een afstandsschot voor de gelijkmaker te zorgen. In de daaropvolgende hectische slotfase was het nog één keer spannend voor het doel, maar de 3-3 was de eindstand en gezien het spelbeeld een goede weergave van de wedstrijd!

Volgende week speelt DOS thuis tegen Nunspeet, een goede gelegenheid om de eerste overwinning over de streep te trekken!

10. 1-0 Draganovic, 34. 1-1 Kamphuis, 59. 1-2 Kamphuis, 77. 2-2 Wiegers, 87. 2-3 Wennink, 91. 3-3 Ter Horst