Jeugdige routiniers Swalue en Knops zo goed als geplaatst voor NJK Lead

In de hal van Mountain Network in Amsterdam waren de derde voorrondes voor de NJK lead klimmen. In november zal in deze hal ook de NJK plaatsvinden. Een mooi moment dus voor de klimmers van Top Climbing Twente en ES OnSight om de wanden te verkennen. Tijdens de derde voorronde voor de Junioren AB waren het bij de Meisjes A de vaste  NJK-klanten Manon Knops en Sam Swalue (beiden Top Climbing Twente) die hun plek voor de finalewedstrijd zo goed als veilig wisten te
stellen.

In de eerste twee routes lieten de twee al een solide vorm zien, in de finaleronde die in de middag volgde dag waren ze aan elkaar gewaagd, maar vooral duidelijk beter dan de rest van de meiden in hun categorie. Met hun podiumplek scoorden de twee zoveel punten dat ze na drie wedstrijden hun focus kunnen verleggen naar de NJK. Dit geldt niet voor hun leeftijdsgenoten Li San Boorsma en Nina Schilderman.

Deze twee klimsters van ES OnSight moesten in Amsterdam genoegen nemen met een plek in de middenmoot en moeten bij de vierde wedstrijd alles op alles zetten om het NJK te halen. Bij de jongens B behaalde David Klos (TCT) voor de derde keer op rij een finaleplaats. De eerste route van de dag was hem op het lijf geschreven en topte hij op prachtige wijze.

De andere twee routes waren voor de pas sinds dit jaar Lead klimmende Enschedeër een stuk lastiger. Maar met zijn vijfde plek in het dagklassement kan ook hij kan zich gaan opmaken voor de NJK. Op de zondag moesten er door Joep Voogsgerd en Finn van der Elst (beiden Junioren C) zes routes geklommen worden.

Het wedstrijdformat in deze categorie maakt dat de kinderen de hele dag lekker klimmen, wat beter past bij hun leeftijd. Joep eindigde heel knap op de derde plek in zijn eerste echte leadwedstrijd. Hij moest de eerste wedstrijd moest missen door een blessure. Finn eindigde op een elfde plek, maar zal met twee goede volgende wedstrijden zich normaal gesproken ook moeten kunnen plaatsen voor de NJK in Amsterdam.

Eindklasseringen.

Meisjes  Junioren A: 1. Sam Swalue (Enschede), 2. Manon Knops (Delden) 9. Nina Schilderman (Borne) en 10. Li San Boorsma (Enschede)

Jongens Junioren B: 5. David Klos (Enschede)

Jongens Junioren C 3. Joep Voogsgerd (Enschede) en 11. Finn van der Elst (Enschede

Foto: Coen Schilderman

Newsoutside Sportverlichting