SVVN en Mariënberg delen de punten

Na afloop konden zowel Mariënberg alsmede SVVN leven met het uiteindelijke gelijke spel wat verre van bloedeloos was. Van goed voetbal was er niet altijd sprake, er gebeurde derhalve vele andere zaken in het veld. Die opgeklopte spanning, vrijgekomen emoties en soms zichtbare frustraties maakten het leuk om naar het duel SVVN – Mariënberg te kijken.

De eerste kans was voor Mariënberg, even later gevolgd door de eerste mogelijkheid voor de thuisploeg. Niet veel later ontsnapte de ploeg van trainer Niels van ’t Hoog opnieuw aan een achterstand. Beide elftallen voetbalden niet naar haar eigenlijke kunnen. Qua kansen bleef de weegschaal in evenwicht al moet gezegd dat SVVN de betere mogelijkheden hadden maar vergaten om af te drukken.

Na rust ging het duel wel lichtelijk in de brand. Soms kon het vuurtje tijdig worden geblust maar soms werd het dovend vuurtje weer bewust opgestookt. Zowel in- als buiten het veld waren ze verbaal niet altijd even lief voor elkaar. Het maakte dat de wedstrijd vermakelijk was om naar te kijken.

Nadat SVVN wederom een kans onbewust liet en in de tegenaanval Patrick Willems ook niet het net vond kreeg Mariënberg een penalty. Rolf Hofsink velde het vonnis van elfmeter. Officieel zijn 200ste doelpunt (volgens voetbalnederland.nl) maar ondertussen zijn alle rekenwonders bij de roodzwarte club het er gezamenlijk over eens. In Nijverdal maakte hij alweer zijn 226e goal.

Niet veel later had André Plaggenmars de 0-2 op zijn schoen maar het schot ging rakelings naast. Twintig minuten voor tijd kwam SVVN middels een vrije trap langszij terwijl de doelman zijn muur nog aan het metselen was, 1-1 en dat was tevens de eindstand.